Lørdag 04. nov 2023 kl. 20:00

Hovedøen Social Club

Larvik Jazzklubb / Bølgen kulturhus Sanden Scene
Larvik

Hovedøen Social Club har i over 15 år laget usannsynlig heftige og dansbare cubanske versjoner av norsk popmusikk av ikke helt ny dato, som du kanskje ikke en gang visste du sårt trenger å høre.
Denne lett usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Norsk Pop’s Grunnvann har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenner det rykker i dansefoten og smilerynkene når Hovedøen er på ferde og tilfører karibisk livsglede og polyrytmikk til kjente og kjære klassikere.

Den tilsynelatende lettbente & slentrende fusjonen til Hovedøen er resultat av høy presisjon og stor stilkunnskap. Hovedøen Social Club gjør ikke dette for å være morsomme, men artig blir det like fullt. Så humor blir en slags synergieffekt av seriøst musikalsk presisjonshåndverk. Sanger Sergios norskuttale er hans ærlige tolkning av teksten i sangene. Kanskje nettopp derfor trekker mange på smilebåndet. Men det subtile rytmiske spillet og den tilsynelatende frie fraseringen som er stappfull av referanser til karibisk musikkhistorie skinner likevel gjennom, for den som kan sin cubanske musikkhistorie (som kanskje ikke er flertallet av nordmenn, men ok). Oppå alt dette kommer det surrealistiske i at du kan være på autentisk salsakonsert uten spanskkunnskaper, men likevel kan synge med på alle låtene.

Sverre Indris Joner – piano, bandleder
Sergio Gonzalez- sang
Eduardo Cedeño – timbales
Ole Marius Melhuus – bass
Ruben Pirela – congas
Erik Eilertsen – trompet

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev