Lørdag 18. nov 2017 kl. 20:00

Herbie Hancock

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Den største konsertbegivenheten på østlandet i 2017 !

I tillegg til å være en av de mest innflytelsesrike jazzpianistene noen sinne, er den sympatiske amerikaneren også svært interessert og engasjert i sin politiske og musikalske samtid. Han har engasjert seg dypt i jazz- og musikkundervisning verden over, og ser det hele i sammenheng med å bidra til en bedre og mer fredfull verden. Han har også blitt utnevnt til UNESCO goodwill-ambassadør, en ære og oppgave han tar ytterst alvorlig og med den største entusiasme.

Hancock kommuniserer ikke bare en vei. Han har de siste årene rettet seg mer mot en yngre og moderne generasjon av musikere, samarbeidspartnere og produsenter, og dette viser seg også i hans nye besetning.

Hancock avslører at han liker å inkludere sine klassiske stykker på konsertene han spiller, og han har en god del å velge mellom, mannen som har signert komposisjoner som Maiden Voyage, Watermelon Man, Chameleon, Dolphin Dance og the Sorcerer.

Dette er et helt nytt prosjekt fra en åpenbart engasjert Herbie, og selv om vi ikke vet detaljene rundt musikken fra dette nye ensemblet, er det ingen tvil om at legenden Hancock og denne stjernebesetningen garantert blir en stor konsertbegivenhet!

Medvirkende:

Terrace Martin – saksofonist og keyboardist, kanskje mest kjent som produsent for Kendrick Lamars To pimp a butterfly. Han har også jobbet med Puff Daddy, Stevie Wonder, Kamasi Washington, Lala Hathaway, Robert Glasper, Snoop Dogg og Wiz Kalifa.

Vinnie Colaiuta på trommer, kjent fra utallige samarbeid med verdens musikkpionerer i et bredt sjangerspekter som Frank Zappa, Joni Mitchell, Megadeth, Beach Boys, Leonard Cohen, Sting, Jeff Beck, Chick Corea og John McLaughlin.

James Genus på bass og vest-afrikanske Lionel Loueke på gitar. Sistnevnte åpner for et bredere geografisk musikalsk uttrykk, noe også Hancock snakker om selv i forbindelse med sin kommende utgivelse, der Loueke bidrar.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev