Torsdag 06. mai 2021 kl. 19:00

HÅKON KORNSTAD & STAVANGER SYMFONIORKESTER

Maijazz / Stavanger Konserthus
Stavanger

Maijazz inviterer til konsert med det beste fra to verdener når Stavanger Symfoniorkester og Håkon Kornstad forener klassisk og jazz i Stavanger Konserthus.

Håkon Kornstad jazzsaksofonisten med verdenskarriere som ble opera-tenor. Allerede på slutten av 90-tallet og starten på 2000-tallet gjorde han seg bemerket som en del av den daværende nye generasjonen jazzmusikere. Kornstad har fått stjerneanmeldelser i New York Times og bred dekning i anerkjente musikkmagasiner verden over. Han har flere enn 20 utgivelser bak seg, noen av dem er Spellemanns-nominert. I 2015 ble Kornstad hedret med “Buddy-prisen” – norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

Parallelt med hans egne sagnomsuste kombinasjoner av jazz og opera i inn og utland, fortsetter han arbeidet med å utvikle seg som klassisk sanger. Prosjektet som nå kommer til Stavanger, ble oppført på Oslo Jazzfestival (med Det Norske Kammerorkester) med to utsolgte konserter. På vår festival blir prosjektet gjort med fullt symfoniorkester. På Maijazz 2019 viste SSO til fulle at de behersker crossover prosjekter – konserten med SSO og Marius Neset ble en av de absolutte høydepunkt dette året.

Håkon Kornstad – vokal og saksofon
Stavanger Symfoniorkester

Aftenposten:
“Banebrytende skjønnhet. En gyllen anledning for nysgjerrige lyttere til å utfordre egne forestillinger om hva jazz og klassisk sang egentlig er.”

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev