Torsdag 08. feb 2024 kl. 19:00

GURLS & TRONDHEIM JAZZORKESTER – KRYSSOVER JAZZFEST MOSS 2024

Kryssover Jazzfest Moss / Moss kulturhus, Samfunnshuset
Moss

GURLS startet som et tulleprosjekt på jenterommet til Ryggejenta og saxofonist Hanna Paulsberg, men da hun inviterte med seg bassist Ellen Andrea Wang og vokalist Rohey Taalah tok det ikke lang tid før det ballet på seg for trioen. GURLS har varmet opp for a-ha i et utsolgt Spektrum to kvelder på rad, opptrådd på Spellemannsprisen, spilt på festival i Beirut, Libanon, og for debutplaten i 2018 vant de Spellemannsprisen i kategorien jazz.

I 2021 fikk Paulsberg i oppgave å skrive et bestillingsverk til Trondheim Jazzfest. Hun valgte da å skrive for GURLS og Trondheim Jazzorkester, og innspillingen av urfremføringen i Trondheim vant Spellemannspris i 2023.

Trondheim Jazzorkester har utviklet seg til å bli et nasjonalt flaggskip innen norsk jazz. Orkesteret har gjennom usedvanlig vellykkede prosjekter både med jazzens superstjerner og landets dyktigste orkesterledere/komponister skapt seg en unik posisjon i norsk og internasjonalt storband-miljø. Det særegne med dette ensemblet er at det arbeider prosjektbasert med ulike kunstneriske ledere og med ulike besetninger fra gang til gang. Orkesteret er kjent for sine samarbeid med blant annet Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Erlend Skomsvoll, Marius Neset.

Dette prosjektet kommer til Kryssover Jazzfest 8 februar, gå ikke glipp av denne muligheten til å høre sammenslåingen av to fantastiske band på den norske jazzscenen!

Marianna Sangita Røe (vokal), Hanna Paulsberg (tenorsax), Ellen Andrea Wang ( bass/vokal), Lynetta Taylor Hansen (fløyte), Sissel Vera Pettersen (altsax), Eirik Hegdal (saksofoner/klarinett), Erik Johannessen (trombone), Heida Karine Johannesdottir (tuba), Håvard Aufles (synth/piano), Amund Storløkken Åse (vibrafon), Ola Øverby (trommer), Håkon Mjåset Johansen (trommer), David Solheim (lyddesign).

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev