Tirsdag 13. okt 2015 kl. 20:00

Grönberg / Inderberg Quartet

Brønnøy jazzforum / Forsamlingslokalet
Brønnøysund

Et møte mellom gammel og ung, og et sterkt eksempel på hvordan musikken overskrider sjangere og generasjoner!

Etter å ha møttes på Jazzlinja i Trondheim i 2008, da som lærer og elev, har nå barytonsax-legenden Joh Pål Inderberg (f. 1950) og den svenske jazzpianisten Oscar Grönberg (f. 1987) slått sammen sine ører og fingre for å dra på turné. Her møtes de i den musikken som bringer dem og så mange andre jazzmusikere over hele verden sammen: det amerikanske standardrepertoaret.

Med seg har de et internasjonalt fremadstormende komp, som også har vært John Pål Inderbergs elever, bassist John Rune Strøm og trommeslager Tollef Østvang (begge født i 1985). Sammen med Grönberg har de to allerede gjennomført en rekke prosjekter, og sammen deler de en sterk interesse for jazzhistorie og tradisjon, samt en improvisatorisk glede og uttrykk for spontanitet.

Fire unike stemmer, som møtes i musikken som de alle elsker og henter sin inspirasjon fra!

John Pål Inderberg er Norges ledende baryton- og sopransaksofonist, med røtter i cool-jazz, men også med en sans for et spontant uttrykk. Han har en lang karriere bak seg og har spilt med et stort antall av jazzens legender, som Jim Hall, Chet Baker og Bob Brookmeyer. Nærmere enn dette kommer man vel ikke en levende legende!

Oscar GrönbergPianisten Oscar Grönberg fra Skåne har siden han flyttet til Trondheim i 2008 vært involvert i et stort antall prosjekter på den norske og skandinaviske jazzscenen. Hans rytmiske, moderne, men samtidig tradisjonsbærende spillestil kan høres i prosjekter som Hanna Paulsberg Concept, Friends & Neighbors, The Fjords, Trondheim Jazzorkester og Team Hegdal.

John Rune StrømJon Rune Strøm fra Otterøy, har etter utdanningen på jazzlinja blitt et internasjonalt bassfenomen. Med sin energiske stil har han spilt konserter over hele verden i fire år. Han medvirker på mange utgivelser, og kan bl.a høres med Frode Gjerstad Trio, Friends & Neighbours og All Included.

Tollef ØstvangTrommeslager Tollef Østvang fra Os i Østerdalen stor også i startgropen for en internasjonal karriere, og er aktiv både som bandleder og musiker i et stort antall prosjekter. Samarbeidet med den svenske saksonisten Martin Küchen, All Included, har fått fin oppmerksomhet i hele Europa. Tollef spiller også med Friends & Neighbours og Universal Indians, blant flere.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev