Lørdag 12. nov 2022 kl. 20:00

Godard/Michel/Cox/Evensen

Ås Kulturhus / Ås kulturhus
Ås

Sterk internasjonal kvartett med urpremiere i Ås. Kvartetten har aldri tidligere spilt sammen og er sammensatt helt spesielt til konsertserien Lurveleven.

Kvartetten består av franske avantgarde jazz- og klassisk tubavirtuosen Michel Godard som også spiller forgjengeren til tubaen, et messinginstrument, kjent som Serpent eller slangen. Han er i dag en av de viktigste tubaistene og serpentistene i verden av jazz og improvisert. Michel Godards spill er ekstraordinært på alle måter, en fantastisk teknikk kombinert med den fineste musikalitet tillater ham å gjøre disse tunge instrumentene luftige.

Matthieu Michel er fra Sveits og blir beskrevet som en av Europas fineste stemmer på trompet og flygelhorn. Hans frasering og melodiske teft gjør han til en av Europas mest etterspurte musiker. I over to tiår har hans eksepsjonelle egenskaper som solist hvert til tjeneste for et uberegnelig antall prosjekter.

Anthony Cox er internasjonalt anerkjent bassist, arrangør, komponist og pedagog fra Minnesota med lang erfaring fra å jobbe på tvers av musikalske sjangere. Hans karriere har strukket seg over 30 år og inkluderer en omfattende liste over samarbeid, fremføringer og innspillinger med bemerkelsesverdige artister som Sam Rivers, Joe Lovano, Geri Allen, Kenny Wheeler og Dino Saluzzi for å nevne noen.

Trommeslager, computermusiker og Ås mann Terje Evensen jobber innen improvisert moderne jazzmusikk kombinert med elektroelementer og eksperimenterer alltid i et eventyrland der ulike sjangre krysser hverandre.

Han kan høres på mer enn 50 album, og folket i Peru, Japan, Storbritannia, Tyskland, Italia, Østerrike, Chile, New Zealand og Norge har vært så heldige å høre ham spille live.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev