Lørdag 20. feb 2016 kl. 14:00

Glenn Miller Cafe – Jubileumscafe med Ski Storband

Ski Storband / Rådhusteateret
Ski

Kan noe være hippere enn hip-hop, mer dansbart enn disco, mer funky enn funk? Ja, mon det? Ski Storband tar et dypdykk i den aller mest populære dansemusikken i USA omkring 1940 på sin jazzcafé 20. februar, når Glenn Millers orkester er musikalsk tema.

Spretten swing for spretne hormoner

Glenn Miller og orkesterets spesielle sound ble fantastisk populær på slutten av 1930-tallet. Bandet turnerte over hele USA og samlet stappfulle hus i dansehaller og restauranter. Amerikansk ungdom var danselysten, og dansen var faktisk ganske vill på den tiden. Heftig swingdans og jitterbug når tempoet var som høyest. Og kroppslig klinedans når de dro til med langsomme ballader — pardans har mange fordeler.

Populær filmmusikk

Orkesteret fortsatte populariteten utover i 40-årene og hadde nærmest hovedrolle i to veldig kjente filmer, Sun Valley Serenade, der Sonja Henie var en av stjernene, og Orchestra Wives. Mange av låtene Ski Storband skal spille på cafeen er fra de to filmene. F.eks. In the Mood (Sun Valley serenade) og At Last (Orchestra Wives).

Oppjazza marsjer

Glenn Miller ville gjerne gjøre sin innsats for USA etter at landet ble involvert i 2. verdenskrig. Han ble leder for Glenn Miller’s Army Air Force Band. I tillegg til en utvidet storbandbesetning bestod AAF-bandet av et tyvetall strykere, slik at de kunne spille fra et ganske stort light music-repertoar. Og som rosin i pølsen: sangeren Johnny Desmond og sangkvintetten The Crew Chiefs.

AAF-bandet turnerte både i USA og Europa og satte mot i og var til trøst for USAs militære mannskaper. En av orkesterets spesialiteter var militærmarsjer i jazzfasong. American Patrol, Frank W. Meachams marsj fra 1885, er det beste eksemplet. Men også jazzmarsj-versjonen av Saint Louis Blues ble umåtelig populær. Du får høre dem begge på Ski Storbands jazzcafé i Ski Rådhusteater lørdag 20. februar.

Jubileumscafé kan vi også kalle det – Ski Storband fyller 40 år i år.

Musikalsk leder

Bandets musikalske og kunstneriske leder er Biørn Barlo.

Pris:

Kr. 150,- (kjøpes i døren)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev