Torsdag 25. apr 2019 kl. 18:30

Glassklart

Soddjazz / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Denne dynamiske duoen ble formet i 2019, på oppfordring fra Soddjazz. Assosiasjonene til det glassklare kommer fra klangen i vibrafonen, blandet med en intensjon om å gjøre musikken åpen og gjennomsiktig. Det skal innrømmes at begge disse musikerne innimellom faller for fristelsen til å «fylle opp» med tettpakkede hendelsesmønster, i ren glede over alt det artige man kan gjøre med melodiske perkusjonsinstrumenter og litt elektronikk. For å skape en resonansbunn av mer stoisk karakter vil duoen i denne konserten hente en lydstrøm fra lydinstallasjonen «Flyndre» som har spilt i Nils Aas’ skulptur ved samme navn siden 2006. Lyden generes på bakgrunn av miljø- og værdata i Muustrøparken. Lyden av Flyndra vil brukes som med- og motvind, for- og bakteppe sammen med duoens improvisasjoner.

Øyvind Brandtsegg er en komponist og utøver som arbeider innenfor områdene algoritmisk improvisasjon og lydinstallasjoner. Brandtsegg er professor i musikkteknologi ved NTNU. Hans hovedinstrument som musiker er Marimba Lumina og egenlaget software. Han er tidligere kjent fra band som Krøyt, Motorpsycho, BRAK-RUG og Trondheim EMP. I tillegg til arbeidet som musiker og komponist gjør han også programmering for andre kunstnere, og for kommersielle lydapplikasjoner.

Amund Storløkken Åse er student på jazzlinja ved NTNU, og jobber også som utøvende musiker i ulike prosjekt som Spruce Bark Beetle og Trondheim Jazzorkester, men er kanskje mest aktiv med powerjazztrioen I Like To Sleep, som nylig vant Jazzintro-prisen og er ute på turné våren 2019. Amund spiller Vibrafon, og er alltid på utkikk etter ulike måter instrumentet kan passe inn i et lydbilde, både med tanke på sound, musikalsk rolle, dynamikk, estetikk o.s.v.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev