Onsdag 11. okt 2017 kl. 20:00

GAUTE STORSVE TRIO / MATHIAS STUBØ TRIO – UNGT OG SPENNENDE FRA TØNSBERG – DOBBELTKONSERT

Urijazz / Café-m, St. Olavs gt 22
Tønsberg

Urijazz inviterer til konsert med to framgangsrike yngre utøvere fra Tønsberg. Mathias Stubø kjenner vi allerede fra flere tidligere konserter, men det er en stund siden sist. Han deler en konsertkveld med pianisten Gaute Storsve. To trioer, ulike uttrykk, spennende musikk fra kjente Tønsberg-navn.

Gaute Storsve Trio spiller komposisjoner av pianisten selv, som beskrives som musikk med forankring i moderne jazz med sterk påvirkning av cubansk musikk. Bakgrunnen for dette er at Storsve har bodd på Cuba og jobbet med mange dyktige musikere der som har spilt i internasjonalt kjente band som «Buena Vista Social Club» og Chuchu Valdés’ band. Når trioen kommer til Tønsberg, skal en innspilling av denne musikken være gjort og utgivelse være på gang – med intensjon om lansering i Tønsberg.

Gaute Storsve – piano
Petter Barg – bass
Henning Carlsen – trommer

Mathias Stubø fikk jazzen inn fra fødselen av, med foreldrene Kjersti Stubø og Hans Mathisen fra familier med mange og betydelige kunstneriske aktører. Det ble trommer som hovedinstrument for Mathias, men han har jobbet mye med elektronikk/sampling og DJ-ing. Funk, disko og soul har vært viktige inspirasjonskilder til nå, og denne trioen jobber med «improviserte live beats». Mathias har lang fartstid på scenen allerede. Han var Urørt-artist i NRK P3 som 14-åring, har reist verden rundt siden 2010 og gitt ut fire album. To av disse har han utgitt i navnet til sitt disko-alibi Proviant Audio, de to andre er mer komplekse album gitt ut på BBE Records. Ved denne anledningen kommer han sammen med to andre spennende musikere som blant annet har spilt i Mathias Eicks band.

Mathias Stubø – trommer, samplere, turnables
Håkon – fiolin, effekter
Knærten Simonsen – trommer, perkusjon

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev