Lørdag 03. jun 2023 kl. 20:00

Gard Nilsen Acoustic Unity

Dølen Konsertserie / Dølen Hotel
Evje og Hornnes

Acoustic sound, raw energy, hard edges

Gard Nilssen er en travel mann. Av og til kan du få inntrykket av at hvis det er et jazzband i nærheten, så sitter Nilssen der på trommekrakken og øser ut av seg halsbrekkende rytmer og oppfinnsomme breaks.
Slik er det jo naturligvis ikke, men som medlem av Bushman’s Revenge, Team Hegdal, Susanne Sundfør, SKRIM, Zanussi 5 og fuglene vet hvor mange andre orkestre og comboer, setter han et svært fotavtrykk i jazzen om dagen. Han var også svært markant som Artist in Residence under Moldejazz 2019, med ringvirkninger som turnerer Europa!

I Acoustic Unity er vi ved kjernen. Formatet er kanskje klassisk, men musikken er på alle måter her og nå. Med røtter i hardbop og sekstitallet, og surfende på hekkbølga til Masqualero og Atomic, er dette milevis fra fjelljazz. Her er det lite reverb, men desto mer rå energi og fandenivoldsk øs. Trioen har spilt mer enn 100 konserter verden over, og har av flere kritikere blitt utpekt som en av de mest spennende trioene på den europeiske jazzscenen. Denne sommeren slipper slipper de nytt album på ECM, verdens viktigste plateselskap for jazz, og kommer til oss for å spille fra Elastic Wave.

Her har dere en av disse jazzkveldene det ikke er lov å gå glipp av!

André Roligheten – saksofon, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer

Pris:
800

Den sjette versjonen av Terrassejazz blir et todagers arrangement! Festivalkontoret – som i år er i lokalene til gamle Kleshjørnet – er åpent hver dag fra 1. juni for salg av billetter, merch, plater og kioskvarer. Velkommen innom! Program: FREDAG 2. juni kl 19: Dørene åpnes for hotellscenen kl 20: Rick Ashtray kl 22: Wizrd kl 24: Jamsession utover natta! LØRDAG 3. juni 11: Jazzparade fra festivalkontoret gjennom sentrum via Evjeheimen 12–16: Barnejazzen // gratis jazzworkshop for barn 6–14 år 16:30 Konsert med Barnejazzen 18: Hagen åpner! Konserter fra terrassen i Svartevegen 3: 18:30 Karin Krog med Staffan William-Olsson & Terje Gewelt 19:45 Gard Nilssen Acoustic Unity 20: Dørene åpnes for hotellscenen! Hovedkonsert på Dølen Hotel: 21:30 Andreas Røysum Ensemble feat. Sofie Tollefsbøl (Fieh) 23: Jamsession utover natta! // Billetter selges på festivalkontoret og på nett: terrassejazz.no FESTIVALPASS nettpris kr 900,–/ i døra kr 1100,– (medl. kr 700,–) Kun fredag kr 500,– (medl. kr 300,–) Kun lørdag kr 800,– (medl. kr 600,–)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev