Fredag 22. sep 2023 kl. 20:00

Frode Haltli Avant Folk

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Folk, jazz, avant-garde & in-between

Fredag 22. september, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 310/260/210

Det var en gang for lenge, lenge siden at man så litt ned på trekkspillet, i hvert fall i noen av de penere kulturkretsene, der belgedragere gjerne var forbundet med alskens folkelig styggedom og, gud forby, gammeldans. Slik er det ikke lenger. Og en som skal ha mye av æren for at det nå står en høyere himmel over musikklivet, er Frode Haltli. Avantgarde-spillemann, samtidskomponist og selve inkarnasjonen av åpen klasse.

Avant Folk er et enestående stjernelag av musikere, et spellemannslag med solister på tvers av generasjoner og sjangre som rydder seg plass et sted mellom jazzen, samtidsmusikken og folkemusikken, eller mellom konserthuset og slåttemarka om du vil. Uansett er det vakkert, bråvakkert og styggvakkert, og det på den gode måten. Ensemblet har siden debuten i februar 2017 blitt et meget ettertraktet band og har spilt på festivaler i inn- og utland. Plateutgivelsene Avant Folk og Avant Folk II står allerede der og lyser som to hesjestaurer i sommernatta. I kveld setter de opp den tredje: Avant Folk Triptykon.

Det er bare å begynne å glede seg.

Frode Haltli – akkordeon, Erlend Apneseth – hardingfele, Hans P. Kjorstad – fele, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Oscar Andreas Haug – trompet, Joakim Rainer – tangenter, Juhani Silvola – gitar, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer

Foto: Knut Utler

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev