Lørdag 21. mar 2020 kl. 17:00

Frode Haltli Avant Folk

Frode Haltli / Våler kirke
Våler i Solør

Foto: Knut Utler

«Dette er Frode Haltlis vakre verden. Den kombinerer skjønnmaleri med styggedom, og beveger seg mellom kirken og skogen.»
Arild R. Andersen, Jazz i Norge

Frode Haltli «Avant Folk» er et stjernelag bestående av 10 musikere; et spellemannslag helt utenom det vanlige; et kollektiv av solister på tvers av generasjoner og sjangre. Ensemblet har siden debuten i 2017 blitt et ettertraktet band, og har spilt på bl.a. Vossajazz, Nattjazz i Bergen, Nasjonal Jazzscene Victoria og Riksscenen i Oslo, og større jazzfestivaler i Tyskland, Østerrike, Danmark og Italia. Debutplata fra 2018 mottok strålende kritikker (Audun Vinger, Dagens Næringsliv: «Det er en knockout»), og i disse dager går gruppa i studio for å spille inn en oppfølger.

Vålers egen Frode Haltli, nå bosatt på Svartskog i Nordre Follo, presenterer med dette et av sine hittil største og mest ambisiøse prosjekter i hjembygda. Med på laget er trompetist Hildegunn Øiseth – artist, musician fra Brandval, nå bosatt i Trondheim, men med hele verden som virkefelt. De andre musikerne er Erlend Apneseth på hardingfeler, Hans P. Kjorstad på fele, Rolf-Erik Nystrøm på saxofoner, Juhani Silvola og Oddrun Lilja Jonsdottir på gitarer, Fredrik Luhr Dietrichson på kontrabass og Siv Øyunn Kjenstad på trommer og vokal. Spesielt for konserten i Våler er dessuten at Ståle Storløkken, som nylig mottok Buddy-prisen – den høyeste utmerkelsen innen det norske jazzmiljøet, vil spille på det flotte orgelet i kirka, og sammen med resten av bandet presentere en helt unik akustisk konsert.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev