Fredag 19. apr 2024 kl. 20:00

Femme Brutal: Thea Grant «Water & Dreams» + Ayka

Konsertforeninga / Hausmania, Hausmannsgate 34
Oslo

Femme Brutal inviterer til en aften på Flerbrukshallen i Hausmania med Thea Grant og Ayka i anledning av utgivelsen til Thea Grant sitt debutalbum Water and Dreams.

⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙

THEA GRANT

I Water and Dreams møter du en myriade av stemmer og elektronikk – pitchet, vrengt og harmonisert til et “korverk” om havets drømmeverden.

En sammenfletting av inspirasjoner fra dansekunst, havets bevegelser, symbolisme og et bredt spekter av musikalske referanser skaper en fremføring med både meditative og heftige partier. Oneohtrix Point Never, Malibu, Ligeti og Björk har alle vært viktige inspirasjonskilder.

Visuell kunstner Tobias Gulbrandsen og lyddesigner Bjørn Ola Opsahl er med på å skape en fullstendig liveopplevelse hvor havet blir et symbol på livets brutte speilbilder – stemmen er formidleren, alene og i samklang.

Thea Grant har nylig lansert soloprosjektet sitt med utgivelsen av debutalbumet Water and Dreams på det britiske plateselskapet Shadow World. I den anledning har hun spilt på den eksperimentelle musikkfestivalen Profound Sound i Folkestone (UK) og Nylyd på Spriten Kunsthall i Skien (NO). I vår fikk hun i oppdrag å fremføre Water and Dreams på utdelingen av den nasjonale Ibsenprisen 2024, i tillegg til å produsere en 30-minutters lydinstallasjon inspirert av Ibsens ‘Fruen fra havet’. Thea Grant har også utgitt to musikkvideoer til singlene ‘A Night of a Dream’ og ‘Far From Face’

⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙

AYKA

Når Ayka (Ayça Lingaas) ikke vandrer rundt i Ringerike som lokaljournalist, sitter hun i sofaen med sin gamle Eko-gitar i fanget, foran et hjemmestudio som renner og floker seg utover stuebordet.

Musikken som tar form føles kontemporær og hjemlig, men dersom Hønefoss var en bydel i 1960-tallets New York er det nok der Ayka bor, hvor hun deler klubbscene med band som The Velvet Underground og Nico. Nyere referanser kan finnes i blant annet Wilco og The Sea and Cake.

Ayka har to EP-er i beltet og jobber for tiden med sitt første full lengde-album. Med egenarta og vindskeivt gitarspill omfavner hun et råere og mer skranglete landskap enn tidligere, og tekstene er direkte og ujålete refleksjoner av alt som er godt og vondt – helst på samme tid.

Til konserten på Hausmania tar hun med seg Ingvild Nærum (Are You Having Fun Yet, Ē band og THE IV) på slagverk og Njål Uhre Kiese på bassgitar (med bue).

⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ.⋅⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙ॱ⋅.˳˳.⋅ॱ˙˙

Femme Brutal er et feministisk booking og DJ-kollektiv basert i Oslo og Bergen som organiserer konserter i samarbeid med Konsertforeninga. Med støtte fra Oslo Kommune og Kulturdirektoratet.

Dører: 19.00

Billetter:

Ordinær: 230

Medlem / student: 170

Ubemidlet: 100

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev