Fredag 24. jan 2020 kl. 19:30

Espen Eriksen Trio

Bærum Kulturhus / Bærum Kulturhus - foajéscenen
Bærum

Melodisk jazzminimalisme fra norske mestere av musikalsk lyrikk.

Fire kritikerroste album på kredselskapet Rune Grammofon, turnéer i inn og utland, godord fra anmeldere og lojale publikummere her hjemme og internasjonalt. Joda, Espen Eriksen Trio har fått til mye i årene etter starten i 2007.

Trioen står støtt på sitt fundament av moderne norsk melodisk jazz. Dette er lyrisk utformet, minimalistisk spilt, subtilt orkestrert og akk så smakfullt utført. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor BBC uttalte: «A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game». Ikke dårlig.

I tillegg til sine flotte albumutgivelser har Espen Eriksen Trio turnert i 18 land på fire kontinenter. De siste årene har de tre også jobbet tett med den britiske stjernesaksofonisten Andy Sheppard. 2018-albumet Perfectly Happy er et godt eksempel på et vellykket samarbeid som resulterte i en utsolgt europaturné og konsertsendinger på BBC Radio, Westdeutscher Rundfunk og statlig TV i Litauen.

Foto: CF Wesenberg

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev