Mandag 10. okt 2022 kl. 20:00

Espen Berg (solo) – platerelease for ‘The Trondheim Concert’

Dokkhuset Scene / Dokkhuset
Trondheim

Espen Berg – solo piano
Platerelease: The Trondheim Concert

Pianist og komponist Espen Berg markerer plateslipp av et helt spesielt album med denne releasekonserten på Dokkhuset. Albumet «The Trondheim Concert» er en live-innspilling av en fritt improvisert pianokonsert fra samme sted 13. november 2019.

Releasekonserten presenteres i samme stil som plata, med et konsept som er både nådeløst og samtidig fullstendig befriende. Det kan på mange måter sammenlignes med Keith Jarretts solokonserter, men musikken har likevel Espens helt personlige uttrykk. Publikum inviteres til å oppleve en helt unik konsert, skapt i øyeblikket.

Espen Berg debuterte som solopianist i 2012 med albumet «Noctilucent», som All About Jazz (US) kåret til én av de ti beste internasjonale utgivelsene samme år. Han har de siste årene reist verden rundt med egen jazztrio, som nylig slapp sitt fjerde album med Silje Nergaard, Mathias Eick og Hanna Paulsberg som gjesteartister. Espen Berg Trio har spilt utsolgte konserter i blant annet Tokyo, Nagano, Guangzhou, Aten og Milano, og trioens tredje album, Free to Play, ble kåret til én av årets beste internasjonale utgivelser i 2019 av Downbeat (US).

Siden karrierestart i 2003 har Espen spilt med en rekke band og artister, som Trondheim Jazzorkester, Daniel Herskedal, Bendik Giske, Marius Neset, Kåre Kolve, Jo Skaansar, Silje Nergaard, Hildegunn Øiseth, Herborg Kråkevik, Ellen Brekkens A Tonic for The Troops, Bridges feat. Seamus Blake og Anders Grønseths Multiverse. Han mottok i 2016 «JazZtipendiatet» til en verdi av en million kroner, og skrev bestillingsverket MAETRIX for Trondheim Jazzorkester. Premieren på Moldejazz i 2017 ble omtalt som «et verk for evigheten» i Nettavisen. I 2022 har Espen skrevet et nytt bestillingsverk for Jazzfest i Trondheim, Maijazz og Oslo Jazzfestival, og samlet et stjernelag bestående av unge og etablerte utøvere i sekstetten Water Fabric.

Høsten 2022 turnerer Espen med egne og andres band i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland, Frankrike og Hellas, og i mellom turneene jobber han som universitetslektor på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim.

Arr: Dokkhuset Scene

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev