Fredag 13. mai 2022 kl. 20:00

Erlend Apneseth Trio med Lars Greve

Erlend Apneseth Trio / Nobel Bopel
Bergen

Treblåser og komponist Lars Greve er omtalt som en av Danmarks mest interessante musikere. Musikken hans er vanskelig å overse og fanges sjelden i en sjanger. Hans klarinettspill høres ut som fuglesang, folklore og havet – alt han var omgitt av som barn.

Hans soloimprovisasjoner har blitt spilt inn og gitt ut som eksklusive, og fort utsolgte, kunstverk, og vunnet flere priser for musikk til teater og film i inn- og utland.

Greve har opptrådt med jazznavn som Jakob Bro, Kresten Osgood, Zeena Parkins, Sven-Åke Johansson og vært sidemann med IceAge og Bon Iver. Senest presenterte Greve soloutstillingen «en verden, der melder sig»på Danmarks ledende kunstsenter Copenhagen Contemporary, hvor han forvandlet et enormt ventilasjonsanlegg til en høyttaler for sin klarinett.

Lars Greve og trioen møttes på turne, og fant fort ut at når muligheten bød seg måtte de spille sammen. Denne muligheten kommer nå, 13. mai på Nobel Bopel – og vi gleder oss til å høre resultatet.

Gjestespill: 5 dager i strekk vil Erlend Apneseth Trio være husband på Nobel Bopel, og utfordres med en ny, tilreisende gjesteartist hver dag. Artistene er plukket av bandet selv, og representerer 5 ulike tilnærminger til musikk som trioen har flere fellesnevnere med. All musikk av bandet og gjesteartist improviseres på konsertdagen, og resultatet vil bli 5 spennende og annerledes dager med eksperimentell og improvisert musikk, i en blanding av en drøss med sjangre.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev