Onsdag 22. apr 2020 kl. 20:00

Ellen Andrea Wang – En hyllest til Charlie Haden

Urijazz / Cafe-M
Tønsberg

Ellen Andrea Wang kom første gang til Urijazz i 2013, da vi feiret 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge. Urijazz hyllet kvinnelige musikere gjennom hele året under vignetten «Kvinnestemmer», og Ellen Andrea Wang var et opplagt valg som representant for de unge og lovende. Siden har hun etablert seg som en markant musiker. Wang grunnla bandet Pixel. Hun har turnert med Manu Katché og Marilyn Mazur og hatt stor suksess med bandet GURLS og sin egen Ellen Andrea Wang Trio. Hun fikk den høythengende DNB-prisen på Kongsberg Jazzfestival i 2015.

Ellen Andrea Wang er både vokalist og komponist, men først og fremst er hun bassist. Derfor er det veldig spennende at hun i dette nye prosjektet tar utgangspunkt i estetikken og filosofien til basslegenden Charlie Haden (1937–2014). Charlie Haden var kjent for sin dype og varme basstone. Han hadde en forkjærlighet for det enkle i musikken, men var også en forkjemper for å utvide bassens rolle fra å være et komp-instrument til å ha en mer sentral, direkte og tydelig tilstedeværelse i samspillet. Konserten byr på nytolkinger av Hadens låter og ny musikk fra Wang sydd sammen til en helthetlig konsertopplevelse.

Hun har med seg den talentfulle britiske gitaristen Rob Luft og den svenske trommeslageren Jon Fält, som ellers er å finne bl.a. i Bobo Stenson Trio. Begge er særdeles dyktige musikere som fyller ut Ellen Andreas ideer på beste vis. Dette programmet ble første gang fremført på Nasjonal jazzscene i Oslo i august 2019.

Rob Luft – gitar
Ellen Andrea Wang – vokal, bass
Jon Fält – trommer

BILLETTER KR 250
URIJAZZ-MEDLEM KR 200
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev