Onsdag 08. feb 2012 kl. 20:00

Elin Furubotn og Karl Seglem Duo

/ Kafe Bjørnson
Haugesund

I forbindelse med Elin Furubotns femte plateslipp «Heilt nye vei», skal Elin og Karl turnere i Norge og Tyskland våren i 2012. Dette er Furubotns første utgivelse i Tyskland. Tekstene er fremdeles på norsk, nærmere bestemt «Stavangerdialekt».

Elin Furubotn er tekstforfatter og komponist. Musikken karakteriseres som vise/jazz/pop. Hun har gitt ut fire CD´er, to på Kirkelig Kulturverksted med Erik Hillestad som produsent (2008 og 2009). Hun fikk sangen “I det stille” A-listet (NRK P1) fra CD´en “Ein tanke unna” (2009). Furubotn har spilt konserter i Norge i en årrekke, og mellom annet opptrådt med Ole Paus og Jan Eggum. Hennes utgivelser har fått  svært gode kritikker og CD-utgivelsen i 2008, ”Det som e nå”, ble kåret til en av fem beste utgivelser samme år av NRK P1.

Tenorsaksofonisten Karl Seglem er pionér og innovatør. Hans tre siste album har mottatt overveldende kritikker i Skandinavia, Tyskland og USA. Kritikerne fremhever det personlige særpreget i musikken hans. Ikke sjelden blir navn som Garbarek, og Boine trukket fram som musikalske referanser. Seglem har utgitt en rekke kritiker-roste CD´er, og har jobbet lenge med å utvikle sitt eget univers, sin egen «stemme». Han fikk «Buddyprisen» i 2010, norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

 

I dette duo-samarbeidet fremstår musikken til Elin Furubotn med en renhet og nærhet som er sjelden. Hennes melodiske teft, luftige, tydelige vokal-formidling og spennende gitarklanger, blir kombinert med uttrykksfull poetisk saksofon og råere bukkehorn-toner. Hennes komposisjoner og formidling fremtrer nå tydeligere enn før, og med en egenart som kanskje lettest kan beskrives som “norsk visepop-jazz med snert”. På duo-konsertene oppstår ofte en tilstedeværende og intim stemning.

 

http://elinfurubotn.com/

http://www.myspace.com/elinfurubotn

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev