Søndag 05. mai 2024 kl. 17:00

EKORNES I 100 – BARNEKONSERT

Maijazz / Elefantteateret
Stavanger

En musiker på scenen og 100 store og små rytmeinstrumenter……

«Jeg ønsker barn og voksne velkommen til min artige solokonsert ,Ekornes i 100. Det blir masse rytmer og morsomme instrumenter som jeg har samlet på mine reiser rundt om i verden. Publikum får delta med bevegelse, sang og trommer….. Ta med barn, lekekamerater, storesøsken, barnebarn, tante- og onkelbarn, klassekamerater, naboer og kom kom!!!!» Hilsen Kenneth

Kenneth Ekornes har mer enn 100 ulike perkusjonsinstrumenter og viser frem mange av de under konserten. Han forteller også historier om instrumentene og landene de kommer fra som for eksempel Brasil, Afrika, Kina og India.

Ved hjelp av loopmaskiner lager Kenneth et imponerende filmmusikk aktig lydbilde, og barna inviteres til å gjette hvilke land musikken og instrumentene kommer fra. En musikalsk reise gjennom jungel, ørken og til og med en tur ned på havets bunn.

Ekornes er en av landets mest ettertraktede trommeslagere og perkusjonister og har spesialisert seg på jazz og folkemusikk fra forskjellige land, og han er fast trommeslager i The Brazz Brothers.

De siste 20 årene har han turnert jorden rundt og samarbeidet med artister som Mari Boine, Trio De Janeiro, Nymark Collective, Annbjørg Lien, Steinar Ofsdal, Ole Paus, Frikar, Kristin Asbjørnsen, Inga Juuso, Ailu Gaup, Karl Seglem, Jai Shankar, Rosa Passos og Trio Preto, (Brasil) Diom de Kossa (Elfenbenskysten) og Tasili (Marokko). Han har spilt på en rekke barneplater og filmer som ORPS, Jul i Blåfjell og Tre nøtter til Askepott. Forestillingen har blitt sett av tusenvis av begeistrede skolebarn og førskolebarn rundt om i Norge gjennom turnéer for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Pressen har omtalt Kenneth som «et fyrverkeri, en trollmann, …..med eit engasjement som får trommeslageren i The Muppet Show til å framstå som beskjeden».

Kenneth Ekornes: trommer, sang, perkusjon, lydbølgetromme, dingeldangel, elektronikk, fløyter og selvlagde instrumenter.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev