Torsdag 18. apr 2024 kl. 19:30

Eivind Aarset Quartet

Kullebunden Jazz / Kolben Kulturhus
Kolbotn

Med en ny plate og et fantastisk band gleder vi oss til et gjenhør med tidligere Kolbotn-gutt og Norges kanskje mest spennende gitarist, Eivind Aarset. Aarseth har en unik musikalsk visjon som absorberer og reflekterer all slags musikk og samtidig beholder en egenart og kvalitet som spenner fra stille intimitet til steikende intensitet.
De siste årene har Aarset samarbeidet tett med Jan Bang og Erik Honoré om produksjon og klanglig utforming av melodier, klangskulpturer og lydlandskap. Eivind Aarset søker ytterpunktene og har stor sans for elektronikkens lyd- og uttrykksmuligheter, ofte spiller gitaren rollen som manipulert lydkilde og redskap for lag-på-lag-legging mer enn som tradisjonell melodistemme.
Han er også kjent for sitt samarbeidet med Nils Petter Molvær og deltakelse på hans Khmer (1998). Aarset har også bidratt på utgivelser med Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Arild Andersen, Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Rebekka Bakken, Marilyn Mazur, Ole Edvard Antonsen, Unni Wilhelmsen, D’Sound, Ketil Bjørnstad og Lillebjørn Nilsen. Han var også med på Jan Gunnar Hoffs Free Flow Songs (2005), samt i trio med Paolo Fresu og Dhafer Youssef.
Velkommen til en forrykende konsert med en av Norsk jazz’ store utøvere, flankert av et fantastisk band med: Wetle Holte på trommer & keys, Audun Erlien på bass og Erland Dahlen på trommer & perkusjon.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev