Tirsdag 28. apr 2020 kl. 20:00

Dratapp

Uhørt / Uhørt
Oslo

Dratapp er en trio fra Tromsø som spiller melodiøs og svingende musikk, der bandmedlemmenes egne komposisjoner henter inspirasjon fra tradisjonell jazz, men ender opp som mer eller mindre gjennomtenkte kreasjoner i et akustisk lydbilde. Dette blir en konsert der fokuset ligger på lekenhet og spontanitet innenfor de gitte rammene av sterke melodier og harmonier.

I 2018 slapp gruppen sitt debutalbum «Globus» som høstet strålende kritikk i både inn- og utland.

«Tre unge herrer med jazzutdanning i Tromsø som felles utgangspunkt, gir oss et flott bevis på at det swinger godt i nord.»

– Tor Hammerø, Nettavisen,

«[…] Thomassen, Stangness og Solheim-Nilsen er dyktige instrumentalister som står godt til hverandre og drar hverandre med i flotte improvisasjoner. De har skapt en fin variasjon mellom drivende uptempolåter og mer lyriske perler.»

– Helge Matland, Avisa iTromsø, 8.mars 2018

«[…] Vi legger umiddelbart merke til at renhetskravet er oppfylt: Det er kun de tre ingrediensene semiakustisk gitar (Sigbjørn Innjord Thomassen), kontrabass (Christo Stangness) og slagverk (Tobias Solheim-Nilsen) – ufiltrert og uten ytterligere tilsetningsstoffer. De tre utmerker seg både med enorm entusiasme og store tekniske ferdigheter, både i samspillet og i sine respektive soloer. »

– Stefan Vinaricky, Nordische Musik, mars 2018

Musikk: https://open.spotify.com/album/5COfCehywKowkbskhrH4Uw?si=oHOzhtKJR9W-kddbTxfxKg

Gruppen holder for tiden på å lage album nummer 2 som planlegges sluppet i 2020.
Medvirkende:
Sigbjørn I. Thomassen: gitar
Tobias Solheim Nilsen: trommer
Christo Stangness: bass

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev