Fredag 19. jan 2024 kl. 19:00

Djangofestivalen

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etter hvert er kopiert i over 50 land.

Gustav Lundgren “French Collection” (SE/FR) + gjest Florin Niculescu (RO)
Pansch Weiss & Jimmy Hoffmann Quartet (FR)
+ Jam-sesjon med Jimmy Rosenberg etter konsert
Konferansier: Jon Larsen
Gustav Lundgren “French Collection” (SE/FR) + gjest Florin Niculescu (RO):
“En av de beste gitaristene i Europa” – Commersen

Gustav Lundgren er en av Europas mest hyllede stringswing-gitarister, som har fått ros av gitarlegendene John Scofield, Mike Stern og George Benson. Med et kunstnerskap som teller over 900 låter og samarbeid med Jimmy Rosenberg og Noé Reinhardt, Angelo Debarre, Adrien Moignard og Sébastien Giniaux – så er det ikke uten innsats at Lundgren blir kalt en av de beste tolkerne av Django Reinhardt.

I sitt «French Connection»-prosjekt har Lundgren med seg den franske gitaristen Edouard Pennes, som har turnert med de fleste av sjangerens storheter. Trioen vil denne kvelden fremføre både moderne og svingende string-swing fra en stor variasjon av komponister – selvfølgelig inkludert Django Reinhardt! Reisen vil ta oss fra 1920-tallets Paris, via New York og til den latinske musikken.

«Den svenske gitarmesteren Gustav Lundgren» – DownBeat

Line up:
Gustav Lundgren -gitar
Edouard Pennes -gitar
Niklas Wennström -kontrabass

Pansch Weiss & Jimmy Hoffmann Quartet (FR):
Pansch Weiss er en fransk string-swing musiker som kommer fra en familie med mange musikere og vokste opp rundt Dorado Schmitt, Hono Winterstein og Samson Schmitt. Weiss har en autentisk og «old school» sigøyner-jazz-stil, og et unikt vokabular med egne ideer. Weiss vokste opp og lærte musikk sammen med sine fettere Amati Schmitt, Brady Winterstein og Favino Lorier. Sammen med seg på scenen har Weiss Jimmy Hoffmann, en svært ung fiolinist som begynte å fatte interesse for fiolinen som 2-åring! Hoffmann vokste opp med å lytte til Helmut Zacharias, Schnuckenack Reinhardt, Titi Winterstein, Weddeli, Schmitto og særlig Django og Stéphane Grappelli.

Line up:
Pansch Weiss – gitar
Jimmy Hoffmann – fiolin
Benji Winterstein -rytme gitar
Thierry Chanteloup-kontrabass

Jam-sesjon etter konsertene på fredag og lørdag
Jimmy Rosenberg er vert for jam-sesjon etter konsertene både fredag og lørdag. Rosenberg leder jam-sesjonen og musikerne som spiller disse kveldene har vært så ivrige etter å jamme med Rosenberg at de har blitt en ekstra kveld i Oslo for å kunne bli med!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev