Torsdag 26. jan 2023 kl. 19:00

Djangofestivalen

Cosmopolite / Cosmopolite
Oslo

Tcha Limberger quartet:

Tcha Limberger – fiolin, vokal
Jerome Etcheberry – trompet
Dave Kelbie – gitar
Sebastien Girardot – kontrabass

Verdens første Djangofestival

Djangofestivalen i Norge er den eldste i sin sort, og ble arrangert for første gang i 1980. Cosmopolites lokaler skaper den perfekte stemningen med sitt 20-tallsinteriør og intime jazzklubbstemning for en festival som transporterer publikum tilbake til det forrige århundre. Cosmopolite har vært vertskap for festivalen siden 1992 og kunstnerisk leder Miloud Guiderk søker gjennom programmeringen å bringe til scenen artister som fornyer og videreutvikler den rike sigøynerjazz-tradisjonen.

Konferansier for festivalen er Jon Larsen, som grunnla festivalen i 1980.

Dario Napoli Modern Manouche Project (IT)

Italienske Dario Napoli åpner festivalen med sitt «Modern Manouche Project». Manouche er en gruppe sigøynere som har sin etniske herkomst fra Nord-India og dette er Django Reinhardts klan. Reinhardt er hovedinspirasjonen til «Modern Manouche Project» i tillegg til at bebop, funk og moderne jazz krydrer musikken.

Napolis fjerde album «Bella Vita» fra 2020 har blitt beskrevet som «en kombinasjon av lyd, eleganse og virtuositet uten overflod utført med en glede over å spille». «Joie De Vivre» er den fjerde utgivelsen i «Modern Manouche»-prosjektet og med gitarist Tommaso Papini og bassist Tonio De Sensi spilte de inn musikken på Energy Studio i Eindhoven, hvor noen av de mest berømte sigøynerjazz-artistene har spilt inn sine utgivelser.

«Den elskede Django-tradisjonen holdes i live», skrev London Jazz News om «Modern Manouche».

Tcha Limberger Quartet (BE/GB/FR)

Tcha Limberger Trio spilte på Djangofestivalen i 2020 og har vært sårt ønsket tilbake til festivalen av kunstnerisk leder siden da. Tcha Limberger er et musikalsk vidunder, han synger, spiller fiolin og gitar og bringer tilbake den gamle romansen i musikken slik den var i 1930.

Nå er Tcha Limberger tilbake med en kvartett! Deres forkjærlighet for groove og swing og lidenskapelige interesse for den gamle amerikanske jazzen brakte musikerne sammen.

Tcha Limberger kommer fra en anerkjent Manouche familie i Belgia hvis bestefar var en kjent fiolinspiller. Limberger har arbeidet med å formidle glemt folkemusikk fra Ungarn, og for dette arbeidet har han mottat mye anerkjennelse. «Han er laget av musikk» og «han er det femte element» er beskrivelser fra kritikere. The Sunday Times har skrevet: «Universalgeniet, den virtuose Tcha Limberger er kongen av sigøynermusikk!».

Hele festivalens line-up:
Dario Napoli Modern Manouche Project (IT) · Tcha Limberger Quartet (BE/GB/FR) · Hot Club de Norvège (NO) + Adrian Cox (GB) · Aurore Voilqué Trio ft. Angelo Debarre (FR) · Joscho Stephan Trio (DE) · Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre (FR)

Festivalsiden på Facebook

Festivalpass finner du HER

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev