Søndag 09. sep 2018 kl. 19:00

Dickie Dick Dickens

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Et rekomponert og nydiktet musikalsk radioteater av Erlend Skomsvoll

Nå er han her igjen! 55 år etter at Rolf og Alexandra Beckers berømte kriminalsatire ble sendt på norsk radio for første gang, vender Dickie Dick Dickens tilbake i en helt ny fortelling med musikk og manus av Erlend Skomsvoll. Det er duket for en radioteaterhistorisk begivenhet når NyNorsk Messingkvintett og skuespiller Ivar Nergaard fremfører denne historien i Sandvika og Bærum Kulturhus.

Inspirert av Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med musikk av Maj og Gunnar Sønstevold, har Skomsvoll komponert, rekomponert, nytolket og diktet frem en helt ny fortelling om Chicagos farligste mann.

I Skomsvolls nytolking av Dickie Dick Dickens spilles nykomponerte jazzlåter side om side med Sønstevolds kjente slagere fra hørespillet. Musikerne fra NyNorsk messingkvintett står også for lydkulissene i stykket: Motorsykler, lastebiler, geværer, pistoler, bakrus og oppkast. Alt som hører med i en gangsterverden av Dickensk kaliber.

Forestillingen er støttet av Kulturrådet, inngikk i feiringen av Komponistforeningens 100-årsjubileum, og var en del av Nasjonalbibliotekets markering av Maj Sønstevold 100 år i 2017.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev