Lørdag 12. nov 2022 kl. 19:30

Det Nye Norske Storband presenterer Scripted // SALT Art & Music

SALT Art - Music / SALT Arena, Langkaia 1
Oslo

I Det Nye Norske Storbands prosjekt “Scripted” får du høre bandets egne musikere komponere musikk for ensemblet. Årets komponister er Ola Lømo Ellingsen, Jørgen Bjelkerud og Trym Saugstad Karlsen. Prosjektet gjennomføres årlig, hvor det blir plukket ut 3 ensemble-musikere som skal få dele og skrive ned sine musikalske ideer. Prosjektet ble en suksess i fjor med konserter på Salt, Nabolagsfestivalen og Storbandfestivalen i Lillestrøm.
De 3 komponistene er en samling av fremadstormende jazzmusikere med bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU. Musikken er et resultat av hva som rører seg i den unge delen av ny, norsk jazz. Med dette prosjektet tar Det Nye Norske Storband et steg i retning mot et moderne jazzensemble-sound, hvor samspill og improvisasjon er sentrale stikkord. Prosjektet munner ut i et nyskapende og energisk uttrykk med et helhetlig preg.
Dette er ikke en hvilken som helst storband-konsert bestående av enkeltstående låter, men et helhetlig verk og en musikalsk reise. Vi har sett i en tid med korona hvor viktig det er med kommunikasjon, sosiale bånd og en møteplass og inviterer derfor publikum og bandets egne musikere til å ta del i tanker og opplevelser til komponistene i ensemblet. De tre ulike komposisjonene vil bli vevd inn i hverandre slik at det til slutt blir en historie alle kan få ta del i.
Aldersgrense: 20 år
Konserten er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Frifond, Norsk Jazzforum og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev