Fredag 09. okt 2015 kl. 19:30

Danmarks Radio Big Band med Anthony Strong

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Et av verdens ledende storband sammen med jazzkometen Anthony Strong

DR Big Band, også kjent som Danmark Radios storband, ble grunnlagt i København i 1964, da København jazzscenen var spesielt aktiv, og byen hadde jevnlige besøk av fremtredende jazzartister fra hele verden. Bandet feiret sitt 50 års jubileum i fjor, noe som ble markert med utgivelse av boken ”We came to play”, en CD antologi med historisk materiale, og en flunkende ny innspilling med tittelen ”Spirituals”.

I 2012 ble bandet nominert til ikke mindre enn fire amerikanske Grammy-priser.

Første gang de spilte i Norge var på Storbandfestivalen i 1989, under ledelse av Ernie Wilkins. Så var de tilbake i Sandvika kino (teater) i en sagnomsust konsert med Joe Henderson i januar 1995.

Anthony Strong er et av stjerneskuddene på den engelske vokaljazz-scenen, sammen med artister som Jamie Cullum og Diane Krall. Han var i fjor med på åpningen av Underhuset, og den konserten var så bra at han må vises til hele Bærum i Store Sal. Strong er for tiden ute med albumet «On a clear day», som er innspilt med storband i London, og programmet er i stor grad hentet fra dette albumet.

Ekstra hyggelig for oss i Bærum er det at prosjektlederen i DR-bandet for tiden heter Birger Carlsen. Birger jobbet i mange år i kulturadministrasjonen i Bærum kommune, og var en av grunnleggerne av Storbandfestivalen i Sandvika. Han har i tillegg vært direktør i Vestfold Festspillene, direktør i festspillene i Nord-Norge, og daglig leder i Det Norske Solistkor. Det er spesielt hyggelig at han tar med seg et av de mest anerkjente storbandene til Bærum Kulturhus.

Varighet: 90 minutter uten pause.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev