Torsdag 09. mai 2019 kl. 19:30

Bodø Jazz Open: Sigvart Dagsland med Tord Gustavsen

Bodø Jazz Open / Stormen Konserthus
Bodø

De er sterke hver for seg, men i 2017 slo den folkekjære vokalisten Sigvart Dagsland og den velrennomerte jazzmusikeren Tord Gustavsen, seg sammen. Nå kommer de endelig til Bodø Jazz Open.

Det relativt ferske samarbeidet har spilt for fulle hus på flere av de største festivalene i landet, og tar utgangspunkt i Dagslands rikholdige sangkatalog. Sangerens og låtskriverens beste låter fra en 30 år lang karriere møter Gustavssons musikalske uttrykk, tolket sammen med de noen av de beste musikerne i Norge, og danner utgangspunktet for en spennende og ny utvikling av Dagslands musikalske landskap.

Sigvart Dagland skriver og fremfører musikk i en melodiøs popstil. Dagsland er sannsynligvis en av landets mest folkekjære artister, og står bak kjente låter som «Alt eg Så» og «Ka e du redd for». Han har gitt ut 20 soloalbum og har solgt over én halv million plater. Dagsland er blitt nominert til Spellmann tre ganger i popklassen og vant kategorien i 1990 for albumet «Alt eg såg». I 1994 fikk han NOPA-prisen Årets verk for «Stup» og i 2009 fikk han Prøysenprisen. Han har også blitt nominert til Hitawards.

Tord Gustavsen er en av våre absolutt mest populære jazzartister og er en av svært få som kan skilte med listeplasseringer både på amerikanske Billboard og norske VG-lista. Gustavsen vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM.

Bandet består av:
Sigvart Dagsland (vokal)
Tord Gustavsen (piano)
Sigurd Hole (bass)
Torstein Lofthus (perkusjon)

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev