Onsdag 21. feb 2024 kl. 20:00

Blå:Trå med Andreas Røysum

Stavanger Jazzforum / SPOR 5
Stavanger

Vi gleder oss til å få besøk av den meget toneangivende, kreative og dyktige klarinettisten/komponisten Andreas Røysum til Blå:Trå. Det improvisatoriske er hjørnesteinen i hans kunstneriske virke, og essensielt i musikken han elsker; enten det er jazz, indisk klassisk, balinesisk gamelan, marrokansk transemusikk eller norske folketoner. Man kan blant annet høre Røysum i band som Miman, Marthe Lea Band, Andreas Røysum Ensemble og Nakama – for å nevne noen. Han har også vært så heldig å knytte bånd til flere av musikerne som var sentrale inspirasjonskilder i formative år, som f.eks Tristan Honsinger, Alexander Von Schlippenbach, Mats Gustafsson, Axel Dörner, William Parker og Daniel Carter.
Røysum tror på Musikkens helbredende, forsonende kraft; skyr overlevert dogmatikk, og jobber stadig med å dykke ned i fortiden for å kunne stupe ned i fremtidens ukjente potensial.
Jazzstudentene og andre interesserte i Stavanger vil ha to dager med workshop/seminar med Røysum (19. og 20. feb) som villede frem til «premiere» på en spennende konsert 21. feb. på Spor 5.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev