Lørdag 18. sep 2021 kl. 19:30

Benedicte Torget ensemble

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Bejublet vokalist og låtskriver i tett samspill med et band i særklasse. I skjæringspunktet mellom viser, verdensjazz og tidløs låtskriving, eksisterer Benedicte Torget ensemble som et resonanskammer for melodisk poesi.

Med «Diamonds» har den kritikerroste sangeren og låtskriveren Benedicte Torget laget et originalt og melodisk album med en dyp klangbunn. Sangtekstene handler om de åpne møtenes muligheter. Musikken er inspirert av samspillet som oppstår mellom utøvere som virkelig lytter til hverandre, av viser og verdensjazz, øyeblikket og pausenes poesi.

Som vokalist har Torget en stemme med en berøringskraft man sjelden opplever – her er det en nennsom touch av klang, rom og lange vokallinjer som gjenspeiles i komposisjonene.

Bandet består av musikere kjent fra internasjonale scener – alle sammen lydhøre utøvere med et distinkt uttrykk. Øystein Sevåg, Olav Torget, Gjermund Silset og Jarle Vespestad tilhører alle øverste divisjon i norsk jazz, verdensmusikk og ambient. Samspillet står i fokus i Benedicte Torget ensemble – derom hersker ingen tvil.

Den finslipte musikken rommer et spekter av klangfarger som blir til en nennsom vev av ulike musikalske elementer. Her veves det inn tråder fra viser, pop, jazz og verdensmusikk til en tett vev av rike klangflater som bærer deg inn i septemberkvelden.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev