Lørdag 07. des 2019 kl. 18:00

BEATE S. LECH med band & kor fra Stord vgs/HVL

/

BEATE S. LECH med band & kor fra Stord vgs/HVL
Høgtidsrom

Julerepertoaret i et friere løp
Beate Lech er en meget bevisst og samtidig søkende og åpen vokalist som har sine viktigste erfaringer fra jazzens område som artisten Beady Belle. De senere årene har hun i tillegg tatt fatt i mer kjente toner og gitt seg i kast med å sprenge rammene for tradisjonell julemusikk. Sammen med koret SKRUK (dirigent Per Oddvar Hildre) bragte hun i 2014 en ny juleplate til torgs. Den fikk navnet ”Høgtidsrom”, og her er samtlige arrangementer skrevet av Beate selv.
Nå har hun tatt konseptet videre, og sammen med bandet sitt reiser hun rundt i landet og lager julekonserter av dette i samarbeid med lokale kor.
« Det er ei sakral stemning over det heile. (Ingen av julesongane handlar om snø eller nissar.) Eg har valgt å skrive arrangementa i eit litt mystisk landskap. Songane vil kanskje ikkje framstå som så lettygde som vi ofte kjenner dei, men med litt motstand både i klang og harmonikk. Det kan sparke litt av og til samtidig som det er lagt til rette for eit mektig og vakkert løft. Eg vil utnytte dynamikken maksimalt – frå det heilt vare og skjøre til det brusande og dundrande. På denne julekonserten skal ikkje publikum sovne, men la seg løfte opp og ut av kvardagen og inn i det indre rommet, der sårbarheta og åpenheta bur. Og då kan alt skje..,» sier Beate
Bandet, bestående av Thomas Gallatin på trommer, Jo Fougner Skaansar på bass, og Jørn Øien på tangenter vil bære kor og solist med improvisatorisk lekenhet.
På repertoaret står kjente og ukjente julesanger som ”Stille natt”, ”Det hev ei rose sprunge”, ”Å Betlehem du vesle by”, ”Eit barn er født i Betlehem”, ”Folkefrelsar til oss kom”, ”Her kjem me Jesus, dine små” og ”Mitt hjerte alltid vanker”. I tillegg har Beate selv oversatt eller gjendiktet en rekke mer ukjente sanger som ”I stjernene det står” (”I saw three ships”), ”Josef ”(”What child is this/Greensleves”), ”Ei voggesong i natta” (”A cradle in Bethlehem”). En sang skrevet av Beates mormor har også fått plass: ”Guddoms kjærleik”.
Beate er en av artistene som gjorde seg mest bemerket i Stjernekamp på NRK denne høsten. Hun evnet å sette sitt helt særegne preg på alle låtene hun sang. Hun tok kreative og modige grep om musikken og gjorde den til sin – uansett sjanger – og høstet store lovord blant dommerne og terningene trillet høyt blant anmelderne. Hun var en uredd og kontroversiell artist som ikke safet med kalkulerte valg, men tok sjanser og satset. Noe som gav publikum store opplevelser, men som kanskje var for vågale til å ta henne med helt til topps i en folkelig konkurranse. Men vi elsker jo artister som våger og som setter musikken fremst!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev