Lørdag 12. sep 2020 kl. 12:00

Barnas Jazzscene

Nasjonal jazzscene / Nasjonal jazzscene
Oslo

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

Lørdag 12. september – kr 50 voksne / 20 barn
NB: konserten starter kl 12.00! Dørene åpner kl 11.30

Endelig! Til sesongåpningen stiller Barnas jazzscene med et topptrent lag med kun hjemmebryggede krefter. Siden forrige konsert er det kommet mye nytt på set-lista, en gruppe har til og med øvet inn et helt repertoar av pianomesteren Lennie Tristano. Vi blir med andre ord ikke bare masse kul jazz, men også masse cool-jazz! Og det fra en heltent gjeng som forrige måned, mot alle odds, rodde i land den internasjonale festivalen Kids in Jazz, med alle konserter utsolgt.

Denne gangen får vi høre en veldig spennende ny generasjon, som debuterte på Victoria på den siste konserten før nedstengningen, og som har brukt våren og sommeren til å spille seg varme og nå har nye låter på plass.

En gruppe av de mer erfarne, var i januar på en hel ukes turné på Færøyene, og opptrådte blant annet på den fine festivalen Vetrar-jazz. Vi får høre utdrag fra det de spilte her, for eksempel den spenstige komposisjonen The Wind up av Keith Jarrett, kanskje like kjent for Jon Christensens trommespill.

På årets Kids in Jazz ble vi oppmerksom på den 9 år gamle pianisten Johanne Kurverud Storløkken fra Holmlia, og alle ble så imponert at vi har invitert Johanne med som gjest til sesongåpningen.

Det kan spire selv om det er høst, velkommen til en inspirert, inspirerende konsert!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Oslo-området og fra resten av landet og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB og Oslo kommune.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev