Lørdag 24. nov 2018 kl. 19:30

Barcelona Guitar Trio & Dance

Bærum Kulturhus / Bærum kulturhus
Sandvika

Klassisk spansk gitartradisjon møter flamencoenergi

Klassisk spansk gitartradisjon møter flamencoenergi når Barcelona Guitar Trio og dansere skrur opp temperaturen i Bærum Kulturhus’ Store Sal.

Med en internasjonalt anerkjent gitartrio, en subtil perkusjonist og to stilsikre flamencodansere på scenen er det duket for en solid feiring av Paco de Lucía (1947-2014) – den virtuose spanske flamencogitaristen som for alltid vil huskes for sin rolle som nyskaper og brobygger mellom tradisjonsmusikken, kunstmusikken og jazz.

– Publikum vil definitivt få oppleve en kveld med musikk og virtuositet der lidenskap står i sentrum – både hos musikerne så vel som hos danserne, forteller Manuel González, Xavier Coll og Luis Robisco fra Barcelona Guitar Trio. – Sandvikapublikummet kommer til å høre et repertoar som viser fram noe av det vakreste spansk musikk har å by på: fra det tjuende århundres store klassiske spanske verk til flamencoherligheter, rammet inn av dans fra begge tradisjonsretningene.

I sitt veletablerte konsertformat tolker gitarmaestroene Manuel González, Xavier Coll og Luis Robisco flamenco- og klassisk spansk gitarrepertoar skrevet av sentrale navn som Manuel de Falla, Isaac Albéniz, og, ikke minst, Paco de Lucía. De tre stjernegitaristene klarer å forene den klassiske spanske gitartradisjonen med utrykket i flamencoen på en stilsikker og uredd måte. IKlassisk spansk gitartradisjon møter flamencoenergi samspill med flamencodanserne Carolina Morgado og Jose Manuel Alvarez og perkusjonisten Francisco Escudero skapes et distinkt utrykk som over en årrekke har gledet publikummere hjemme i Barcelona og på sentrale kulturscener verden rundt.

– Vi har spilt sammen i mange år og har gjort hundrevis av konserter i et stort spenn av lokaler og publikumsgrupper, sier de tre. – Denne erfaringen, sammen med den nære kontakten med publikum vi alltid streber etter, gjør at vi føler oss sikre på at vi vil klare å berøre hjertene til Sandvika-publikummet. Vi tror at vi vil klare å skape en konsertopplevelse som vil leve lenge i minnet til alle som tar turen til Bærum Kulturhus.

Ett stikkord for kvelden blir naturlig nok flamencostilskaperen Paco de Lucía: – Gjennom forestillingen vår ønsker vi å skape en ydmyk hyllest til en av flamencoens aller største gitarister, Paco de Lucía. Til konserten i Sandvika tar vi med oss et repertoar der vi har valgt ut noen av Pacos flotteste verk og flettet disse sammen med komposisjoner skrevet av komponister som påvirket ham, forteller González, Coll og Robisco.

I Barcelona har musikerne og danserne i BGT&D nærmest blitt en kulturell institusjon ved byens Palau de la Música Catalana der de seks utøverne i mange år har fremført sin unike versjon av spansk og katalansk musikktradisjon. November kan være tung for de fleste – få opp kroppstemperaturen flere hakk med denne vellykkede fusjonen av virtuos spansk gitarkunst og rike flamencotradisjoner.

Hva er det ved BGT&D som gjør at publikum i Barcelona og andre metropoler har blitt så glade i gitaristene og danserne: – Trioen vår representerer tre ganske så ulike versjoner av musikkforståelse, mener González, Coll og Robisco. – Sammen med den nære publikumskontakten vi alltid jobber for å oppnå, skapes det et uttrykk som vi er ganske så alene om. Vi vil alltid komme nært på publikummet vårt – vi jobber alltid hardt for å skape smilende fjes i salen og da kan vi ikke bare fokusere på spillingen og koreografien. Noe av det vi setter mest pris på ved konsertene våre er når vi møter publikum etterpå og kan dele minner og bilder fra kvelden.

Gitartrioen ser frem til novemberkonserten i Bærum Kulturhus: – Vi gleder oss stort til å komme for å spille for et publikum som for oss fremstår som kunnskapsrikt og som setter kultur høyt – et publikum som virkelig kan verdsette og glede seg over musikken vi skaper.

Program: Gitarverker skrevet av Isaac Albéniz, Manuel de Falla og Paco de Lucia

Varighet: 1 time og 50 minutter inklusive pause

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev