Lørdag 01. sep 2018 kl. 11:00

BAJAZZFESTIVALEN, DAG 1

Bergen Jazzforum / USF Verftet
Bergen

I år flytter vi tilbake til USF Verftet og tar i bruk hele huset for å skape en unik og morsom festival for hele familien. Det blir flere konserter, ulike typer aktiviteter for barn og voksne i alle aldre. Vi slipper snart de første artistene, men spre gjerne informasjonen videre til venner og kjente som kan ha glede av Bajazzfestivalen.

NINA & SOMMERFUGLFISKANE
Sommerfuglfisk er gitarist og vokalist Nina Kristine Linge sin trio. Etter suksess på Bajazz på Nattjazz i 2017 er de nå tilbake på årets festival med Inger Hagerup sine tekster. Gjennom sanselige opplevelser blir publikum involvert i konserten.
Medspillerne Dan Peter Sundland på el-bass og Ivar Myrset Aasheim på trommer og perkusjon (daburka, djembe, kakeformer, badeender og munnharpe). Ninas fargerike komposisjoner fremføres av musikerne med en sjenerøs mengde improvisatorisk frihet og kreativ spilleglede.

POLKABJØRN OG KLEINE HEINE
En deltagelse på Jodlerfest i Huttwil, Sveits, sommeren 2007 resulterte i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Ni år seinere har de lag bak seg opptredener for både konge, utenriksminister og fillefrans, foruten å blitt stjerner i en NRK-dokumentar om seg selv. Gjennom årene har duoen også spilt mye for barn, og er kjent for sine sprudlende, unike og engasjerende konserter.
Virtuosen Kleine Heine er kjent som en de mest aktive trekkspillerne på berget, og spiller så mye og ofte han kan. Han er blant annet også med på vår fine plateutgivelse med Lekerommet og på utvalgte konserter. Polkabjørn er ikke bare Nord-Europas beste jodler, men har også blitt en anstendig strupesanger etter å ha gått i lære hos den verdenskjente strupesangkvartetten Huun-Huur-Tu.
Dette blir morsomt for både store og små!

Animarie Hjelmerud står bak plakater, illustrasjoner og design til årets festival, som blir arrangert for åttende gang.

Bajazzfestivalen er en musikkfestival for barn og voksne og blir arrangert av Bergen Jazzforum.
Ta med hele familien på konserter og moro etter sommerferien. Dette blir garantert gøy!

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev