Mandag 11. apr 2016 kl. 20:00

Andratx

Brønnøy jazzforum /
Brønnøysund

Rett-i-fleisen jazz med latterkrampegaranti

Hva får du om du setter sammen en trommende barnetv-onkel fra Danmark, en standup-komiker forkledd som saksofonist fra Sverige og en frittalende bassist fra Brønnøysund? Rett og slett en skandinavisk powertrio av sjeldent merke. Andratx (sydenfarere vil kanskje forbinde navnet med noe helt annet enn jazz) sto på scenen sammen for første gang i 2005 og har siden holdt sammen. To plater har de gitt ut og besøkt klubber og festivaler rundt om i hele Europa. Musikken er funky, usannsynlige improvisasjoner basert på låter av de involverte, i tillegg til noen obskure ekko fra jazzhistorien.

Bassist Ole Morten Vågan
kjent fra Motif, Generator X, Maria Kannegaard Trio, Håvard Wiik Trio og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, og er en vital del av det unge jazzmiljøet her til lands. Han har også spilt med storheter som John Scofield, Joshua Redman og John Surman.

Saksofonist Jonas Kullhammar
En gjenganger på festivaler her i landet, og er en av de viktigste profilene i svensk jazz i senere tid, med band som Jonas Kullhammar Kvartett, Nacka Forum, Goran Kajfes Subtropic Arkestra m.fl. Har spilt med alle som kan krype og gå i skandinavisk jazz, pluss storheter som Chick Corea, Jason Moran etc. Også kjent som filmusikk komponist (fikk «guldbaggen, den svenske Amandaprisen, for soundtracket til filmen «Gentlemen» nå nettopp) og som plateselskapssjef for Moserobie Records. Som forbilder nevner han John Coltrane og Marve Fleksnes.

Trommeslager Kresten Osgood
Har vært primus motor i den yngre delen av Københavns jazzmiljø i en årrekke, og har spilt med alle. Fra Billy Preston til Yusef Lateef, Paul Bley til Joshua Redman. Er også en viktig brikke i plateselskapet ILK Music, og opplevde stor suksess med det ironiske Rapkollektivet Ikscheltachel, som åpnet Roskildefestivalen i 2007, med Kresten og hans fetter Søren Kjærgaard som frontfigurer. Kresten Osgood er også kjent fra barnetv i Danmark.

Til sammen utgjør de en kompleks masse som er like vanskelig å definere som navnet er vanskelig å uttale – ANDRATX!!!!

Konserten arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev