Søndag 19. mar 2023 kl. 20:00

Amanda Ginsburg på Jernvaren

Hemnesjazz / Jernvaren
Hemnesberget

Svensk jazz har kapret norske hjerter i mer enn 50 år, og særlig er det vokalistene vi faller for. Vel, nå har vi forelsket oss igjen! Den svenske vokalisten og komponisten Amanda Ginsburg har på få år tatt publikum med storm, og var en av de virkelig store konsertopplevelsene på fjorårets Hemnesjazz. I hjemlandet er hun en skatt som både synger på «Skansen» og små jazzklubber.

Ginsburg vant den svenske Spellemann, Grammisprisen, for både sitt debutalbum «Jag har funderat på en sak» i 2018, og for oppfølgeren «I det lilla händer det mesta» i 2020. Musikken hennes ligger godt forankret i svensk jazztradisjon, og fortsetter i fotsporene som Monica Zetterlund trådte opp på 60-tallet og som eksempelvis Lisa Ekdahl og Bo Kaspers Orkester fornyet interessen for på 90-tallet, der jazz, folkemusikk, vise og pop-elementer elegant smeltes sammen. Amanda Ginsburg tar med musikken til vår tid med fine og underfundige tekster.

På sin turné i Nord-Norge reiser hun med sin kvartett bestående av sin faste pianist, og to danske musikere. Alle blant de mest ettertraktede musikerne i Norden. Vi kan love dere en høytidsstund med musikk som vil leve lenge i hjertet.

Medvirkende:
Amanda Ginsburg – vokal,
Filip Ekestubbe – piano,
Anders Fjelsted – kontrabass,
Snorre Kirk – trommer

Foto: Fabian Rosenberg
Turnéen er produsert av Nordnorsk Jazzsenter
——————————————————————————
Billettpris medlem: kr 250,-
Billettpris ikke-medlem: kr 300,-
Gratis for ungdom mellom 15-25 år, forutsatt ledig plass.
Våre arrangementer er støttet av Kulturdirektoratet.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev