Torsdag 15. apr 2021 kl. 20:00

A tonic for the troops – live streaming

Nasjonal jazzscene / Ticketco TV
Internett

A new band of young veterans in American- and modern European jazz

Torsdag 15. april, kl 20.00. Vi teller ned fra kl 19.00 – kr 100

Vi får ikke lov til å ha publikum i salen, men A tonic for the troops vil likevel lage slippefest – hjemme hos deg! Ta denne ferske og stolte kvartetten inn i stua di!

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: A tonic for the troops putter alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.

Bassist Ellen Brekken holder vanligvis fortet i de dype frekvensene i band som Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio og Falkevik, men er her selv general. Musikken er inspirert av andre bassister/låtskrivere som for eksempel Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, og noen av parametrene er unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon.

Brekken har samlet sammen en tropp svært aktive utøvere med bakgrunn fra både den amerikanske tradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen, som angriper musikken med både fart og finesse. Drinken vi får servert inneholder både høy energi, tett samspill, sterke melodier, forrykende enkeltprestasjoner og et sprettent komp.

Debutplata Ambush kommer nå ut på den gjenoppståtte jazzlabelen Odin, vi løfter glasset og gratulerer!

Espen Berg – piano, Magnus Bakken – saksofon, Ellen Brekken – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

TEKNISK INFO:
* Konserten begynner presis klokken 20.00, da sitter vi og ser den i sanntid sammen!
* På din tilsendte e-postbillett finner du en lenke til konserten, denne åpner opp for konserten på din nettleser.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev