Torsdag 05. des 2024 kl. 20:30

Maja Ratkje & Stian Westerhus

Inderøy jazzforum / Inderøy Kulturhus
Inderøy

Til stor overraskelse for mange av sine tilhengere la Stian Westerhus og Maja S. K. Ratkje, som vanligvis er assosiert med effektpedaler, samplere, forsterkere og datamaskiner på tre-sifrede desibelnivåer, bort alt elektrisk og fremførte et akustisk sett på Oslo Jazzfestival i 2019.

Ratkje og Westerhus, nå bevæpnet med et pumpeorgel fra 1800-tallet, fele, akustisk gitar, noen metallskrap og sine stemmer, har gradvis komponert, utviklet og utvidet sitt nye og unike repertoar, fremført på konserter, for NRK, og nå med det siste albumet – All Losses Are Restored.

En Shakespearsk vind traff de to da de lette etter inspirasjon etter deres første liveopptreden i 2019. Ville det gi mening å kombinere deres nye musikalske uttrykk med det mystiske, brutale og blomstrende universet i William Shakespeares ord? Så mange sanger har allerede blitt laget, så mye musikk, fra store sceneverk og inspirerte instrumentale verk til miniatyrer. En uuttømmelig tekstkilde. Oppgaven virket både utfordrende og fristende.

Ved de få anledningene hvor Ratkje og Westerhus har opptrådt live, har responsen vært intet mindre enn overveldende. Kritikere har brukt uttrykk som «Et av årets desidert sterkeste musikalske øyeblikk»!

Deres musikalske uttrykk gir assosiasjoner både til det gamle Kristiania på 1890-tallet, samt utvandrede nordmenn i Midtvesten – som resiterer Shakespeare mens de lader geværene under bordet på saloonen!

Maja Ratkje – vokal, pumpeorgel, fele
Stian Westerhus – gitar, vokal og litt metallskrap

Velkommen på konsert!

Normal billett: kr. 200,-
Medlem: kr. 100,-
Studentbevis Inderøy vgs: kr. 50,-
Jazzpass: Gratis inngang

Velkommen på konsert!

Pris:
200,-
Medlem 100,-. Elev vgs. 50,-.

Konserter

Meld deg på vårt nyhetsbrev