Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen til Punkt-festivalen

Styret i Sørnorsk jazzsenter har tildelt Punkt-festivalen i Kristiansand Sørnorsk jazzsenter-prisen 2024 for arrangører.

Punkt-arrangørene Jan Bang og Erik Honoré ble overrasket med prisen i forbindelse med en av konsertene på festivalen 6. september, til stor applaus fra salen.

– Sett i både nasjonal og internasjonal sammenheng er Punkt-festivalen en unik festival. Her kombineres dyktig programmeringen med live-remiks, strålende visuelle show, deilig lyd, gode seminarer og nære samarbeid med universitetet og studentmiljøet. På grunn av dette har Punkt-festivalen blitt et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for både musikere og alle andre deler av musikkmiljøet i krysningen mellom elektronisk musikk, jazz og andre sjangere, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

– Kristiansand er litt mindre enn andre store byer i verden, og det er ikke bare-bare å drive festival her. Da betyr det ekstra mye å vite at en blir satt pris på i egen region gjennom å få en sånn pris, sa prismottaker Erik Honoré fra scenen.

Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013 og Punkt-festivalen er den 10. prismottakeren. Tidligere mottakere inkluderer festivalen Mandaljazz, klubbene Urijazz og Grenland jazzforum, samt musikerne Bjørn Charles Dreyer, Øyvind Nypan, Guttorm Guttormsen, Hilde Hefte, André Kassen og Espen Larsen. Da prisen ikke er delt ut de siste tre årene har styret besluttet å dele ut inntil tre priser i år. Prisen er på 20’000 kr og formålet er todelt:
– Sørnorsk jazzsenter-prisen skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder, Vestfold og Telemark. Musikere, storband, klubber, festivaler eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring jazz i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder, Vestfold og Telemark, og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv, sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen.

Fra forsiden

Hein Westgaard Trio - Kafe Hærverk, onsdag 18. september 2024

Gitar, bass og trommer

Hein, Petter og Simon spiller triomusikken sin fri for klisjéer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev