Nyhet

Tjue år med grensesprengende opplevelser

Punkt-festivalen i Kristiansand åpner sin tjuende utgave torsdag 5. september. – En feiring av to tiår med innovasjon og samarbeid, sier arrangør Erik Honoré. Nils Petter Molvær hedres som årets som Artist in Residence.

Den tjuende utgaven av nisjefestivalen Punkt finner sted fra 5. til 7. september på Teateret og Aladdin i Kristiansand. I år feirer festivalen to tiår med banebrytende konserter og det unike Live Remix-konseptet, og innleder samtidig et nytt kapittel i Punkt-historien, forteller festivalen i en pressemelding.

Punkt ble grunnlagt i 2005 av musikerne og produsentene Jan Bang og Erik Honoré, og har utfordret grenser i skjæringspunktet mellom musikk og teknologi. Festivalens karakteristiske Live Remix-konsept inviterer musikere til å umiddelbart tolke konsertene foran det samme publikummet som nettopp har opplevd «kildematerialet». Denne innovative tilnærmingen har fremmet en kultur for eksperimentering og samarbeid og bygd opp et organisk nettverk av artister, inkludert storheter som Brian Eno, Laurie Anderson og David Sylvian.

Pionér Molvær
For å markere den tyvende utgaven, blir Nils Petter Molvær hedret som Artist in Residence. Molvær, en pionér innen sammensmeltingen av jazz og elektronisk musikk, kommer med stort band og full produksjon av sitt banebrytende album «Khmer». Dessuten gjør han en aller første duokonsert med den visjonære tyske musikeren og visuelle kunstneren Alva Noto, og en Live Remix sammen med den iranskfødte, Amsterdam-baserte fiolinisten og kamancheh-spilleren Soheil Shayesteh.

Bestillingsverk, releasekonserter og feiring
Festivalens forpliktelse til å stimulere og vise fram nye talenter demonstreres gjennom bestillingsverk av komponist, trommeslager og fujara-spiller Michaela Antalová og vokal/elektronikk-duoen Propan (Natali Abrahamsen Garner / Ina Sagstuen). Det blir også releasekonserter for albumutgivelser av Bjørn Charles Dreyer og Erik Honoré. Tjueårsjubileet for Arve Henriksens banebrytende album «Chiaroscuro» blir behørig feiret, og den anerkjente trompetisten får selskap av Jan Bang og Audun Kleive. Eyolf Dale Trio og Julien Desprez’s Abacaxi kommer også til årets Punkt.

Seminar-program
Punkt Seminar, med den markante britiske forfatteren og musikeren David Toop som kurator og vertskap, vil utforske skjæringspunktene mellom musikk, teknologi og kunst. Seminaret er en del av Punkts samarbeid med CreaTeME, Universitetet i Agders senter for fremragende bruk av teknologi i musikkutdanningen. I tillegg til seminarene på dagtid torsdag og fredag, er torsdagskvelden også et resultat av dette samarbeidet, med konserter av «remote-prosjektet» Love Your Latency (med Jan Bang, Michaela Antalová, Ivar Grydeland i Kristiansand i samspill med Torben Snekkestad, Lene Grenager, Hild Sofie Tafjord, Michael F. Duch og Bjørnar Habbestad i Oslo), komponist og modulærsynthesist Egil Kalman, og den nevnte duo-premieren til Nils Petter Molvær / Alva Noto.

Mer om programmet her.
Dagspass og Khmer-billetter her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev