Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. – Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

For andre gang er Jazznytt tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. Første gang var i 2019. Prisen er tildelt på bakgrunn av Jazznytts fire utgaver i 2023.

Juryens begrunnelse:
Tidsskriftredaktøren er en tusenkunstner; vedkommende elsker sitt emne, har en sjelden oversikt over feltet, en sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen. Etter første nummer i 2023 byttet Jazznytt redaktører. Juryen er overbevist om at den kjærlige formidlingen av jazzmusikk, den engasjerende essayistiske refleksjonen over det musikalske uttrykkets egenart og de nye talentfulle jazzskribentene har funnet sitt aller triveligste hjem hos de nye redaktørene. Jazznytt mottar Norsk tidsskriftforenings pris for språk og formidling 2024.

Prisen blir delt ut 23. mai under Tidsskriftdagen 2024 på Litteraturhuset i Oslo.
Om du ikke allerede abonnerer på det prisvinnende magasinet Jazznytt, så kan du tegne abonnement her. 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev