Nyhet

Now’s The Time runder 250

Denne uka runder Now’s The Time, Jazznytts ukentlige fredagsmusikkavis i digital remseform, 250 utgaver. Det skal feires med liveutgave, fest og et svært omfattende innholdsregister over alle saker fra de 250 utgavene.

Siden høsten 2018 har Jazznytt-redaktørene Filip Roshauw og Audun Vinger skrevet glitrende og kunnskapsrikt om «jazz og omegn» i den ukentlige digitale musikkremsa Now’s The Time (NTT), til stor glede for jazz- og musikkentusiaster. Underveis har de mottatt både TONOs Formidlingspris og Oslo Jazzfestivals Ella-pris for skriveriene, og de har vært nominert to ganger til prisen Årets Musikkjournalistikk av Musikkindustriens næringsråd.

Denne fredagen runder NTT 250 utgaver og det markeres med en jubileumsutgave.
– For første gang i remsas snart 6 år lange historie har vi satt oss ned og laget en innholdsfortegnelse for hver bidige sak vi har skrevet, forteller Roshauw.
Og den innholdsfortegnelsen blir lang: Roshauw og Vinger har gjort over 700 intervjuer med 500 forskjellige musikere, konsertarrangører, platearbeidere og musikkelskere, i tillegg til over 500 små og store konsertrapporter, reportasjer, anmeldelser, lister, essays, dikt, gjestespalter og lesebrev.

Førstkommende lørdag, 11. mai på Becco i Oslo, feires nummer 250 med live-utgave og fest. Et åpent og gratis arrangement for alle NTT- og konsertvenner. Det blir blant annet samtale med musikkforsker, forhenværende tallknuser for platebransjen og raga-sanger Tejaswinee Kelkar om Kunstig Intelligens og Jazz. I tillegg kommer Sondre Lerche innom for å snakke om livet med jazzen og omegnen i en kynisk tid. Etter prat spiller Audun Vinger og diverse NTT-venner plater til klokka 22.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev