Nyhet

Now’s The Time runder 250

Denne uka runder Now’s The Time, Jazznytts ukentlige fredagsmusikkavis i digital remseform, 250 utgaver. Det skal feires med liveutgave, fest og et svært omfattende innholdsregister over alle saker fra de 250 utgavene.

Siden høsten 2018 har Jazznytt-redaktørene Filip Roshauw og Audun Vinger skrevet glitrende og kunnskapsrikt om «jazz og omegn» i den ukentlige digitale musikkremsa Now’s The Time (NTT), til stor glede for jazz- og musikkentusiaster. Underveis har de mottatt både TONOs Formidlingspris og Oslo Jazzfestivals Ella-pris for skriveriene, og de har vært nominert to ganger til prisen Årets Musikkjournalistikk av Musikkindustriens næringsråd.

Denne fredagen runder NTT 250 utgaver og det markeres med en jubileumsutgave.
– For første gang i remsas snart 6 år lange historie har vi satt oss ned og laget en innholdsfortegnelse for hver bidige sak vi har skrevet, forteller Roshauw.
Og den innholdsfortegnelsen blir lang: Roshauw og Vinger har gjort over 700 intervjuer med 500 forskjellige musikere, konsertarrangører, platearbeidere og musikkelskere, i tillegg til over 500 små og store konsertrapporter, reportasjer, anmeldelser, lister, essays, dikt, gjestespalter og lesebrev.

Førstkommende lørdag, 11. mai på Becco i Oslo, feires nummer 250 med live-utgave og fest. Et åpent og gratis arrangement for alle NTT- og konsertvenner. Det blir blant annet samtale med musikkforsker, forhenværende tallknuser for platebransjen og raga-sanger Tejaswinee Kelkar om Kunstig Intelligens og Jazz. I tillegg kommer Sondre Lerche innom for å snakke om livet med jazzen og omegnen i en kynisk tid. Etter prat spiller Audun Vinger og diverse NTT-venner plater til klokka 22.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev