Nyhet

Ny festivalsjef i AnJazz

Helene Eggen overtar roret i AnJazz når grunnlegger Anja Katrine Tomter gir seg etter 20 år. – Gleder meg stort til å lede AnJazz Hamar Jazzfestival mot det kommende jubileumsåret i 2025, sier den nye festivalsjefen.

Hamar-festivalen AnJazz startet opp i mai 2005. Grunnlegger Anja Katrine Tomter har ledet festivalen i 20 år, men nå skal nye krefter videreføre og utvikle festivalen.
– Jeg er utrolig beæret og takknemlig over tilliten og muligheten til å overta etter Anja Katrine Tomter som har skapt og drevet festivalen i 20 år til det den har blitt i dag, uttaler den nye festivalsjefen Helen Eggen i en pressemelding.

Eggen er fra Oslo og har bakgrunn fra film- og kunstscenen, og har erfaring fra flere lederroller innen kultursektoren og ulike festivaler, som assisterende festival- og programsjef for kunst- og filmfestivalen Arctic Moving Image & Film Festival i Harstad, kommunikasjonssjef for Tromsø internasjonale filmfestival, markeds- og kommunikasjonsansvarlig for Oslo Art Weekend/Oslo Art Guide, prosjektleder for webkunstprosjektet #makingsensetogether, samt kurator og kommunikasjonssjef for MIRAGE internasjonale filmfestival i Oslo. Hun er utdannet medieviter med fordypning i filmvitenskap og kunsthistorie, samt studier i kultur og ledelse.

– Jeg ser frem til å jobbe med den rådedikerte og kompetente gjengen i styret og staben i AnJazz, videreføre festivalens 20 år lange historie med internasjonal og norsk jazz av høy kvalitet og utvikle festivalen videre med sideprogrammer, nye spennende konsepter og samarbeidspartnere, der jeg vil bringe inn min bakgrunn fra filmfestivaler og introdusere en ny stor satsning på jazzfilm og filmkonserter. Det blir nok også en del bossa nova, som virkelig startet den store jazzinteressen for meg med Getz og Gilberto albumet, Jazz Samba med Stan Getz & Charlie Byrd, og Nara Leão, sier Eggen.

Hun forteller videre at hun selv har vokst opp i en jazzfamilie hvor jazzen har alltid vært der med historier og opptak av hennes morfar, den norske jazzmusikeren og trompetisten Hein Paulsen. – Jeg har bevart og videreført kjærligheten til jazz og hører på det hver dag på radio, spotify, plate og live, det er mitt livs soundtrack, kan man si. Det blir fantastisk å skulle dele denne jazzgleden med et jazzinteressert publikum og målet er å få flere til å oppdage magien i jazz, avslutter Eggen.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev