Nyhet

Utlyser Jazzstipendiat 2025

Musikere/komponister kan nå søke om å bli Sparebank 1 SMN Jazzstipendiat for 2025 og motta et arbeidsstipend for å utvikle et nytt prosjekt for Trondheim Jazzorkester. Prosjektet skal ha urpremiere på Moldejazz i 2025 med turné senere samme høst. Søknadsfrist er 1. mai 2024.

Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz, SpareBank 1 SMN og Talent Norge utlyser nå Sparebank 1 SMN JazZtipendiat for 2025. Arbeidsstipendet er en del av et talentutviklingsprogram i Trondheim Jazzorkester. Prosjektet har en total ramme på 1,1 million kroner som dekker urpremiere under Moldejazz i uke 29 neste år samt påfølgende turne med minimum tre konserter i oktober 2025. Stipendiaten mottar et arbeidsstipend på kr 130.000 som komponisthonorar for utviklingen av et nytt prosjekt, og i tillegg honoreres prøver og konserter etter gjeldende Creo-tariff.

Programmets formål er blant annet å drive talentutvikling i Trondheim Jazzorkester og å gjøre nye talenter synlig for et stort publikum nasjonalt og internasjonalt. Enkeltkunstnere så vel som mindre band kan søke. Øvre aldersgrense 35 år. Stipendet har som mål å bidra til utvikling av jazzmusikere i Norge, så musikere som ikke er norske statsborgere, men som er en del av det norske musikkmiljøet, er derfor velkommen til å søke.

TJO fortsetter arbeidet med å synliggjøre kvinner i jazzen og ønsker en kvinneandel som speiler kjønnsfordelingen blant profesjonelle jazzutøvere. Målet er 50/50 kjønnsbalanse, og i dette stipendiat-prosjektet er det krav om minimum 1/3 kvinneandel på scenen.

Mer informasjon om Jazzstipendiatet, kriterier og søknad finner du her.

Søknadsfrist er 1. mai 2024

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev