Nyhet

Utlyser Jazzstipendiat 2025

Musikere/komponister kan nå søke om å bli Sparebank 1 SMN Jazzstipendiat for 2025 og motta et arbeidsstipend for å utvikle et nytt prosjekt for Trondheim Jazzorkester. Prosjektet skal ha urpremiere på Moldejazz i 2025 med turné senere samme høst. Søknadsfrist er 1. mai 2024.

Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz, SpareBank 1 SMN og Talent Norge utlyser nå Sparebank 1 SMN JazZtipendiat for 2025. Arbeidsstipendet er en del av et talentutviklingsprogram i Trondheim Jazzorkester. Prosjektet har en total ramme på 1,1 million kroner som dekker urpremiere under Moldejazz i uke 29 neste år samt påfølgende turne med minimum tre konserter i oktober 2025. Stipendiaten mottar et arbeidsstipend på kr 130.000 som komponisthonorar for utviklingen av et nytt prosjekt, og i tillegg honoreres prøver og konserter etter gjeldende Creo-tariff.

Programmets formål er blant annet å drive talentutvikling i Trondheim Jazzorkester og å gjøre nye talenter synlig for et stort publikum nasjonalt og internasjonalt. Enkeltkunstnere så vel som mindre band kan søke. Øvre aldersgrense 35 år. Stipendet har som mål å bidra til utvikling av jazzmusikere i Norge, så musikere som ikke er norske statsborgere, men som er en del av det norske musikkmiljøet, er derfor velkommen til å søke.

TJO fortsetter arbeidet med å synliggjøre kvinner i jazzen og ønsker en kvinneandel som speiler kjønnsfordelingen blant profesjonelle jazzutøvere. Målet er 50/50 kjønnsbalanse, og i dette stipendiat-prosjektet er det krav om minimum 1/3 kvinneandel på scenen.

Mer informasjon om Jazzstipendiatet, kriterier og søknad finner du her.

Søknadsfrist er 1. mai 2024

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev