Nyheter

Jazzintro 2024 åpnet for søknader

Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres, og vi utlyser nå en ny runde av Jazzintro. Søknadsfrist er 25. november 2023.

Lanseringsprogrammet Jazzintro har siden starten i 1998 vært en viktig visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. En lang rekke av dagens etablerte musikere og band har deltatt i Jazzintro tidlig i sin karriere. Tjuefem år etter det hele startet, lanserer vi nå Jazzintro i en ny utgave. Flere samarbeidspartnere har kommet inn, de innledende rundene legges til nye arenaer, lanseringspakke og -turné får nye rammer.

Innledende runder på klubbscener
De fire innledende rundene av Jazzintro legges vinteren og våren 2024 til de største klubbscenene rundt om i landet.  Med nye arenaer og nye samarbeidspartnere vil Jazzintro-deltakeren nå bli introdusert for en annen del av bransjen og for et annet publikum enn tidligere. Finalen i Jazzintro vil som tidligere foregår på Moldejazz i juli.

Lanseringspakke med festivalturné og mentorordning
Fem av landets største jazzfestivaler har vært samarbeidspartnere siden starten. Nå har vi utvidet festivalsamarbeidet ytterligere, og har fått med oss flere av de store festivalene, der Årets unge jazzmusikere vil være på plakaten under festivalsesongen 2025.
Som tidligere vil Norsk jazzforum legge opp en mentorpakke for Årets unge jazzmusikere. Denne lages i samarbeid med musikerne selv etter ønsker og behov, og kan inneholde blant annet møter med relevante bransjeaktører for en introduksjon til livet som profesjonell musiker, tilrettelegging av møteplasser og nettverksbygging samt opplegg for kunstnerisk utvikling.
Stipendet som vederlagsbyrået Gramo tidligere har tildelt Årets unge jazzmusikere, har dessverre falt bort grunnet endringer av retningslinjer hos Gramo. Det jobbes med å finne andre samarbeidspartnere som kan inkluderes i lanseringspakken.

Samarbeidspartnere Jazzintro 2024:
Bergen Jazzforum, Nasjonal jazzscene, Stavanger Jazzforum, Dokkhuset Scene, Moldejazz, Nordlysfestivalen, Bodø Jazz Open, Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Sildajazz.

Informasjon til søkere, kriterier for deltakelse og søknadsskjema finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev