Nyheter

Jazznytt 18 på Bærum Jazzfestival

Møt artistene Laila Biali, Jazzanova, Martin Horntveth og Jazz Sabbath i holmgang med Jazznytts Audun Vinger

Jazzfestivalsesongen går mot slutten, nå er det Sandvika og Bærum som står for tur, med konserter på åtte ulike spillesteder i Bærum, med flere av de største konsertene avholdt i Sandvika og Bærum Kulturhus. Det åpner med Marius Neset og London Sinfoniettas konsertfremføring av det ambisiøse verket Geyser, som også er ute som album i disse dager. Ellers er det et rikt og allsidig program som inneholder en rekke headlinere som skiller seg litt ut fra dem man finner på de andre av landets festivaler, sånn som Hiromi og Dirty Loops. Merk også en konsert med den ferske (og første!) trioen i den legendariske pianisten og arrangøren Erlend Skomsvolls navn.

Men samtaleklubben Jazznytt18 er også på programmet, også det med litt andre intervjuobjekter enn de pleier å klare å diske opp med. Fredag og lørdag kl. 18 på Foajéscenen møter Jazznytt-medredaktør Audun Vinger et knippe interessante karakterer.

Fredag er det Adam Wakeman fra det britiske prosjektet Jazz Sabbath, som går jazzikalsk til verks i møtet med materialet fra Birminghams store sønner i Black Sabbath. Denne konserten er allerede utsolgt – kan de ha truffet en nerve? Også denne dagen er det mångsyslaren Martin Horntveth som snart er albumaktuell med soloprosjektet Gouldian Finch men som i Bærum igjen skal fremføre bestillingsverket til Kongsberg Jazzfestival forleden år, Polaroid, også det musikk som viser hans ville allsidighet.

Lørdag er det Sandvika-patrioten Laila Biali fra Canada som står for tur. Dette er faktisk tredje gangen pianisten og sangeren besøker Store Sal i Kulturhuset, hun har gjort stor suksess med sin varme souljazz. Hun debuterte i 2003 og utga en rekke album på egen label før hun signet med ACT i 2018. I år kom hennes tredje album for selskapet, Your Requests, der hun forholder seg til jazzens standardmateriale.
I tillegg kommer Stefan Leisering og DJ Amir fra det tyske kollektivet Jazzanova som siden midten av 90-tallet har vært viktige for utbredelsen av nu-jazz, downtempo klubbmusikk og liknende, som DJs, produsenter, remiksere, plateselskapdrivere og alt sånt. Nå har de gjenoppstått som et ni manns liveband.

Mer informasjon her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev