Nyhet

Fra yngst til eldst på Dølajazz

Dølajazz på Lillehammer går inn i sin 45. runde med festival torsdag 19. oktober. Programmet tar for seg ungjazz og 70-tallsjazzere, samt alle generasjonene imellom. – Å nå ut til de ulike gruppene er en ekstremt viktig del av Dølajazz, og sammen med Jazzincubator er det noe av det mest meningsfulle vi gjør, forteller Eva Jeanette Johnsen.

Årets Dølajazz blåses i gang av Kristin Sevaldsen torsdag 19. oktober. Hun har komponert ny musikk til åpningskonserten, inspirert av Lillehammers egenart. Ved siden av det ordinære konsertprogrammet, kan Dølajazz by på blant annet Den Kulturelle Spaserstokken, JazzIncubator, barnehagekonserter og mer.

– På et generelt grunnlag vil jeg si vi har prøvd å få fram bredden av norsk (og nordisk) jazz i år. Vi har en god miks av etablerte store navn og de litt mer lovende yngre. Jeg synes vi har truffet godt i år, med en bred og god programmering med noe for enhver smak, forteller presseansvarlig Eva Jeanette Johnsen.

70-tallsjazzerne Vidar Johansen, Erling Aksdal, Sigurd Ulveseth og Tom Olstad fyller alle 70 år og feirer på Dølajazz en slags jubileumskonsert. 70 x 4 spiller 19.10, kl 22 på Kafe Banken.

Fjorårets talentprisvinner Siv Aurlund spiller konsert 20.10, kl 17 på Kulturhuset Banken sammen med Tuva Olsson, Emil Bø, Simon Hagerup Holm, Odin Fiskvik, Oda Steinkopf, Inga-Mei Steinbru, Eli Aurland Sæle og Ingvild Aurlund Lossius. Det blir en miks av jazz, gospel, pop og RnB.


Siv Aurlund spiller konsert 20.10, kl 17. Foto: Presse.

lørdag 21.10, kl 13 er det jazzparade i gågata. Innlandet Ungdomsjazzorkester leder an, og holder deretter en familiekonsert kl 14 i teltet på Sigrid Undsets plass. I forkant av paraden arrangerte Dølajazz workshops, som frivillige har deltatt på for å sy kostymer, effekter, hodepryd, masker og instrumenter.

– Jeg tror vi alle i styret gleder oss veldig til åpningskonserten med lokale Kristin Sevaldsen. Hun har skrevet ny musikk spesielt for anledningen. Ellers så har alle litt hver sine favoritter. Mathias Eick må jo nevnes – det blir garantert en flott konsert. Personlig gleder jeg meg også veldig til et gjenhør med forrykende Leah som vi i fjor fikk oppleve på årets JazzIncubator. Ekstra stas med artister vi kan invitere tilbake som en del av hovedprogrammet, forteller Johnsen.

Prosjektet for og av unge, JazzIncubator, har satt sammen program med ni konserter fra torsdag til lørdag:
Kaos spiller 19.10, kl 20, en eksperimentell vokal-duo med Ingri Jordahl Østensen og Celine Helen Henriksen Kirkeby-Garstad. Senere samme kveld spiller Papole Khaki kl 22. Trombonisten og låtskriveren knytter musikken fra hennes kurdistanske og norske bakgrunn, sammen med Erlend Johannesen, Adriana Døsvik, Kristian Seines og Magnus Kaspersen Evjen.


Den eksperimentelle vokal-duoen Kaos, spiller konsert 19.10 kl 20. Foto: Presse.

Fredag spiller Wirkola kl 22, sentimentale komposisjoner i minimalistisk stil. Bandet består av Anna Ueland, Johannes Wilhelm Burns Lykkås, Inga-Mei Steinbru, Selma Sophie Tudor Edwards Granly og Petter Wallem Anundsen.
Lørdag kl 22 kan du høre referanser til slampoesi, frijazz og kammerjazz av bandet Betong, som spiller fritt og komponert. Av og med Erlend Strand Rolfsen, Magnus Kaspersen, Jonas Sundal og Kristian Seines.


Wirkola spiller fredag kl 22. Foto: Emilie Myrene Stokke.

Samtidig sørger Dølajazz for konsertopplevelser til de minste og de eldste, gjennom barnehagekonserter og spaserstokken:
– Med spaserstokk og barnehagekonserter er jo tanken at vi favner alle aldersgrupper, og tilbyr gode musikalske opplevelser til hele alderssegmentet. Å nå ut til de ulike gruppene er en ekstremt viktig del av Dølajazz, og sammen med Jazzincubator er det noe av det mest meningsfulle vi gjør. Å sørge for at alle uansett alder får oppleve flotte konsertøyeblikk – og via jazzincubator gi de unge musikerne et springbrett som hjelper de å komme i gang med musikk karrieren, sier Johnsen.

Sjekk ut hele programmet til Dølajazz her. 

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev