Nyhet

Storbandbonanza i Lillestrøm

Førstkommende helg blir det storinntrykk i Lillestrøm når hele 19 storband fra hele landet samles til Lillestrøm Storbandfestival.

Det er et svært variert program Lillestrøm Storbandfestival presenterer 20. og 21. oktober. Fordelt på fire scener i Lillestrøm kultursenter, får vi noe at det mest spennende storband-Norge har å by på. Fredag kl. 18 åpner Bærum Big Band festivalen. De går i kompaniskap med blåsere fra Bærum kulturskole og danner et 30-musiker stort orkester som tar for seg storbandlegenden Sammy Nesticos symfoniske verker. Deretter blir det African Big Band Beats med Sintefstorbandet. Dirigent Helge Førde har som medlem av The Brazz Brothers turnert mye i afrikanske land, og nå har han samlet en del afrikansk tradisjonsmusikk og arrangert den for fullt storband. Fredagskvelden avsluttes i Stjernesalen med Lars Erik Gudims Orkester (LEGO) med gjestemusiker Ole Børud.

Lørdagen starter med de unge musikantene i festivalstorbandet Spillcamp. Utover kvelden følger blant annet Ett Fett Storband, Fana big band, Cosmic Swing Orchestra, Starlight Big Band og femtiårsjubilanten Østre Toten Storband. Se hele programmet her. 

Festivalstorband med unge talenter
Storbandfestivalens eget festivalstorband, Spillcamp, består av unge musikanter mellom 14 og 20 år, som hvert år inviteres til tredagers samling i høstferien og fremfører det innøvde repertoaret under festivalen. Spillcampen fokuserer på samspill, improvisasjon og spilleglede, og er viktig for festivalen med tanke på rekruttering og inspirasjon for nye generasjoner storbandmusikere. Lillestrøm storbandfestival arrangerte Spillcamp første gang i 2019, og den har raskt blitt en tradisjon. Noen av musikantene har vært med flere ganger, mens andre er med for første gang. Besetningen varierer derfor noe fra år til år ut i fra påmeldingene, men tar alltid utgangspunkt i en tradisjonell storbandbesetning. Spillcampen ledes av profesjonelle instruktører som har lang erfaring med å jobbe med ungdom, og som vet å hente det beste ut av alle. Jarle G. Storløkken og Marius Tobias Hoven har vært faste instruktører siden oppstarten i 2019.

Viktig møteplass for storband
Lillestrøm Storbandfestival har etablert seg som landets viktigste møteplass for storband. Festivalens faste arena er Lillestrøm kultursenter med 4 scener, serveringsfasiliteter og rikelig med mingleareal for publikum og festivaldeltakere. Storbandfestivalen har som målsetning at lovende talenter, etablerte amatører og profesjonelle musikere i storband kan fremføre musikk for publikummere som setter pris på ekte musikk med masse lyd og liv. Festivalens mantra er at storband ikke er en musikkform, men en besetning som kan brukes til nærmest alt. Festivalen arrangeres som et samarbeid mellom Ett Fett Storband, Skedsmo Storband, Sørum Storband og Lillestrøm Jazzklubb.
Norsk jazzforum har også i år valgt å legge sitt årlige storbandmøte til festivalen på Lillestrøm.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev