Nyhet

Sildajazz slipper fem

Sildajazz er klare med de første fem navnene til neste års festival: Maria Kannegaard Trio, Fieh, Sebastian Rochford & Kit Downes, Frida Ånnevik og Jakob Bro.

Sildajazz i Haugesund har fått på plass mye av programmet for neste års festival. Nå slipper festivalen de første fem, og varsler jevnlige artistslipp fram mot jul.
– Vi ser allerede nå konturene av et svært godt og bredt Sildajazzprogram, med både bestillingsverk, premierer, og haugevis av konserter i både små og store format, forteller festivalsjef Andreas Risanger Meland, og fortsetter: – Sildajazz holder stø kurs, og har klare målsettinger for de kommende årene

Maria Kannegaard Trio er blant de fem i første programslipp, og dette er en konsert festivalen forteller de har gledet seg til i årevis, helt siden trioens kritikerroste utgivelse Camel Walk i 2008. Den albumaktuelle oktetten Fieh blir den første annonserte bookingen på den nye Byscenen, som åpner for publikum våren 2024. Publikums- og kritikerfavoritten Frida Ånnevik slipper ny musikk i høst, og skal spille en kveldskonsert i Bibliotekparken. Den britiske ECM-aktuelle trommeslageren Sebastian Rochford kan oppleves i duoformat sammen med pianist Kit Downes, og den danske gitaristen Jakob Bro skal gjøre en intim solokonsert i Bystyresalen.

Suksessåret 2023
Sildajazz beskriver årets festival som en suksess, med nærmere 100 arrangementer gjennomført i løpet av de fem dager. De melder om 29 utsolgte konserter og salg av rundt 13 000 enkeltbilletter. Inkludert gratisarrangementer kan festivalen notere et samlet besøk som overstiger 30 000.
– Sildajazz skal være en ambisiøs jazzfestival for alle. Vi er spesielt stolte over å se at vi både når bredere ut blant barn og unge, og at vi stadig når nye publikumsgrupper med vårt kvalitetstunge program. Jevnt over var alle konserter godt besøkt, og akkurat det oppleves som en seier i en tid med prisstigning og der ettervirkninger av pandemien fortsatt preger samfunnet, sier Andreas Risanger Meland.

En nysatsing i år var Mangfoldsfesten, i samarbeid med Haugesund Folkebibliotek og integreringsrådet, som trakk tusener av publikummere til Bibliotekparken. Dette arrangementet vil Sildajazz utvide og videreføre neste år. Satsingen med egen festivalmusiker bar også frukter. – Årets festivalmusiker Paal Nilssen-Love leverte spennende konserter og opplevelser under festivalen. Hvis jeg må trekke frem én konsert, må det bli den han gjorde med bandet Circus under åpen himmel på Vibrandsøy. Det tror jeg er en opplevelse både bandet selv og publikum vil huske lenge, sier Meland.
Et spennende samspill mellom byens arkitektur og store konsertopplevelser har vært en suksessfaktor for Sildajazz i senere år. – Årets satsinger på Vibrandsøy, og med konserter i byens mange bedehus bidro til å gjøre Sildajazz til den bysafarien festivalen ønsker å være, og vi har selvsagt flere spennende ideer i samme gate som skal prøves ut neste år, avslutter festivalsjefen.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev