Nyheter

Feirer 25 år med trompetikon

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år og feirer med å sende trompetlegenden Nils Petter Molvær på turne i Agder, Vestfold og Telemark.

– I år er det 25 år siden Sørnorsk jazzsenter ble etablert. Tidligere i år ga vi ut en jubileumspublikasjon og to CDer som oppsummerer de første 25 årene. Det har vært viktig for oss å se bakover, men det viktigste er selvfølgelig framtiden, forteller styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen. I september sender jazzsentret Nils Petter Molvær ut på turné til åtte klubber i regionen.

Geografisk omfatter regionen i dag Agder, Vestfold og Telemark, med aktiviteter og medlemmer fra Flekkefjord i vest til Horten i øst. Også i innlandet skjer det mye med stor aktivitet på blant annet Evje og Bø i Telemark. Sørnorsk-regionen har i dag cirka 50 musikere med musikermedlemskap i Norsk jazzforum, 16 jazzkluber, 7 jazzfestivaler og 14 storband som vi yter service til. Vi driver også med rekruttering, kompetanse- og talentutvikling gjennom blant annet Sørnorsk ungdomsstorband, i tillegg til at vi samarbeider med regionens store profesjonelle jazzensemble Scheen jazzorkester.

Trompetikon på Sørnorsk turne
Sørnorsk jazzsenter produserer også årlig 4 turneer som besøker jazzklubbene i regionen, og i høst har senteret slått på stortrommen. Jubileet markeres med en turne med Nils Petter Molvær Group som skal besøke 8 klubber i regionen: Kristiansand Jazzvesen, Horten Jazzclub, Urijazz i Tønsberg, Flekkefjord Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Skiensjazzdraget og Bø Jazzklubb.

– Norges trompetikon Nils Petter Molvær kommer på turnéen sammen med sine eksepsjonelle bandmedlemmer: Johan Lindstrøm på steelgitar, Jo Berger Myhre på bass, og Erland Dahlen på trommer. Vi lover en ekstraordinær musikalsk opplevelse for både jazzentusiaster og andre musikkelskere, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Nils Petter Molvær er kjent for sin innovative og sjangeroverskridende tilnærming til jazzmusikk. Bandets unike lyd blander elementer av jazz, elektronisk og ambient musikk, og fengsler publikum over hele verden. Med Molværs distinkte trompetspill i spissen, skaper bandet hypnotiserende soniske landskap som flytter grensene for hva som tradisjonelt forbindes med jazz. Siden starten med Masqualero, Jon Balke og Sidsel Endresen har Molvær hatt sin helt egen stemme, og med albumet «Khmer» som også er 25 år i år satte han en ny standard for elektroakustisk musikk.

Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve Nils Petter Molvær og bandet hans på en jazzklubb nær deg!

Besetning:
Nils Petter Molvær – trompet og elektronikk, Johan Lindstrøm – steelgitar og banjo, Jo Berger Myhre – bass og gitar, Erland Dahlen – trommer og perkusjon, Sven Persson – lyd

Turnérute:
Onsdag 13/9 – Kristiansand Jazzvesen, torsdag 14/9 – Horten Jazzclub, fredag 15/9 – Urijazz i Tønsberg, lørdag 16/9 – Flekkefjord Jazzklubb, tirsdag 19/9 – Arendal jazzklubb, onsdag 20/9 – Mandal Jazzklubb, torsdag 21/9 – Skiensjazzdraget og fredag 22/9 – Bø Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev