Nyhet

Sildajazz-pris til Øystein Folkedal

Pianist Øystein Folkedal ble tildelt Haugaland Kraft Sildajazzpris under åpningen av Sildajazz onsdag kveld. En svært talentfull og dyktig musiker og en lovende komponist, uttaler juryen.

Haugaland Kraft Sildajazzpris tildeles en utøver fra distriktet som har gjort seg bemerket og vist et særlig stort talent. Vinneren mottar 30 000 kroner i stipend fra Haugaland Kraft, og blir invitert til å gjøre en prisvinnerkonsert på Sildajazz påfølgende år.

Pianist Øystein Folkedal er 23 år gammel, født og oppvokst på Håvik, Karmøy og har i dag base i Oslo. Han har bakgrunn fra musikklinjen på Skeisvang og fullførte i vår bachelorstudiet i improvisert musikk/jazz ved Norges Musikkhøyskole. I 2017 mottok Folkedal Karmøy kommunes kulturstipend, og i 2019 «Drømmestipendet».

Øystein Folkedal kommer fra en musikalsk familie og har deltatt på Sildajazz ved flere anledninger tidligere. Under årets festival spiller han 2 konserter, sammen med fjorårets prisvinner Morten Georg Gismervik på Høvleriet torsdag, og sammen med Solveig Andsnes på Hotel Saga lørdag.

Juryens begrunnelse:
«Det er en glede å følge årets vinner som musiker på scenen. Han har utmerket seg som en svært talentfull og dyktig musiker og er i tillegg en lovende komponist.
Vi ønsker at Haugalandkraft Sildajazzpris skal være til inspirasjon for en spennende utøver og gleder oss til å følge Øystein Folkedals musikkarriere i årene som kommer.»

Fra forsiden

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Nyhet

Ny daglig leder i Sildajazz

Terje Ekrene Vik er ansatt som ny daglig leder i Sildajazz. - Med ham bak roret føler et enstemmig styre seg trygge på at både kompetanse og engasjement for festivalen er ivaretatt, uttaler styreleder Rune Hagland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev